Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

14 August 2011
Vizualizari: 7897
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 463 din 13 august 2011

Invitat: Marcel Dragomir Invitat: Marcel Dragomir - Conține audio

andrei-partos

Revenirea după aproape 6 ani, cea a lui Marcel Dragomir, a fost primită cu bucurie tocmai de ascultătorii tineri, care nu prea îl ştiau. Născut la Câmpina (30.10.1044) a mers la şcoală în oraşul natal, după care muzica l-a adus şi aşezat în Capitală. A absolvit Liceul de muzică „George Enescu”, secţia clarinet (1966) iar apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” (1971). O vreme a predat lecţii de clarinet şi saxofon la Şcoala Populară de Artă. A fost redactor la  Radioteleviziune. Şi-a amintit cu plăcere de anii în care a făcut parte din grupul soul Modern Group (printre colegi se aflau Petre Magdin şi Marius Ţeicu). În 1972 a apărut prima sa compoziţie, acceptată şi interpretată de Aurelian Andreescu („N-aştepta”). Un an mai târziu a obţinut primul premiu, cel de la „Tele-Top”. De atunci lista şlagărelor n-a încetat. Premiile de la Mamaia au contat mult. Ţine la acest festival, îl consideră necesar, vital pentru creaţia şi interpretarea muzicii româneşti. Regretă că TVR nu preia, nu transmite evenimentul în ultimii ani. Ne-a oferit şi câteva compoziţii ale fiului său, Rareş Dragomir, dar şi o noutate absolută cu Luminiţa Dobrescu. Între timp, celălalt fiu, Marius Dragomir ne asculta din Canada, cu ajutorul internetului. Veţi auzi multe compoziţii cântate de Angela Similea, Mihaela Mihai, Acvilina Severin, Elena Cârstea, Aura Urziceanu, Doru Tufiş sau chiar de Marcel Dragomir.

Partea a doua a emisiunii a revenit unui Top al soliştilor hard & heavy, propus şi realizat de ascultători. În frunte au ieşit Ronnie James Dio, Ian Gillan, Bon Scott, David Coverdale şi Bruce Dickinson.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


 


Etichete Marcel DragomirAngela SimileaRareş DragomirLuminiţa DobrescuModern GroupFestivalul Mamaia.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live