Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

15 Aprilie 2012
Vizualizari: 3088
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 498 din 14 aprilie 2012

Invitat: Lucian Viziru Invitat: Lucian Viziru - Conține audio Invitat: Lucian Viziru - Conține video

andrei-partos

                               Lucian Viziru

O noapte specială, deschisă cu o piesă nouă primită de la Nicu Alifantis, „Clopote de Paşte”. Am avut un musafir la debut în emisiune: Lucian Gheorghe Viziru (născut în Bucureşti la 20 decembrie 1976).

Lucian a jucat tenis de performanţă cu rezultate remarcabile, dar în 1996 a optat pentru muzică, fiind component al grupului Gaz pe Foc. În 2004 prezenta la Acasă TV, „Poveştiri adevărate”, după care au urmat serialele de televiziune care i-au adus numeroase satisfacţii (a subliniat bucuria de a fi lângă marii actori Marin Moraru, regretatul Gheorghe Dinică, Gheorghe Visu). De aproape doi ani are un proiect nou, grupul Dark Town.

S-a înscris şi la Eurovision 2012, dar n-a trecut de preselecţie. A urmat apoi un conflict cu organizatorii, supăraţi pe el pentru că şi-a permis să conteste jurizarea.

În emisiune ne-a oferit mai multe piese proprii, a şi cântat în direct acompaniat la chitară, dar a propus şi o listă cu favoriţi, printre care Johnny Cash, Frank Sinatra, Coldplay, Pink Martini, David Bowie, Lenny Kravitz, Radiohead ş.a. Nu toate opiniile lui au fost acceptate de ascultătorii noştri, care au reacţionat elegant. Polemica despre conceptul de „cover” a fost foarte atractivă. Lucian Viziru şi Dark Town speră să poată găsi cât de curând un producător pentru materialul muzical propus.

Am mai beneficiat de piese noi cu  Zoia Alecu (are lansarea celui de-al treilea album, „Printre lupi”, în luna mai), cu Poesis (albumul „Creanga de aur” se lanseză pe 19 aprilie) şi cu Antract (tot o avanpremieră la un album).

Partea a doua a emisiunii a revenit informaţiilor şi pieselor propuse de ascultători (prin SMS sau pe pagina de Facebook a emisiunii). Au fost  în program Rainbow, Mircea Vintilă, Roxette, Julio Iglesias, Provincialii, Toto Cutugno precum şi un extras din opera rock „Jesus Christ Superstar” semnată de Andrew Lloyd Webber şi Rim Rice.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Lucian ViziruDark TownGaz pe FocClopote de PaşteNicu Alifantis.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live