Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

9 Septembrie 2012

Psihologul muzical - ediția 519 din 8 septembrie 2012

Invitat: Lucian Mândruță Invitat: Lucian Mândruță - Conține audio

andrei-partos

                         Lucian Mândruță

Spre surprinderea multor asculători, am început cu Maria Tănase („Mărie şi Mărioară”) pentru toate sărbătoritele zilei de 8 septembrie. La mulţi ani!

A urmat încă un debut în emisiune: Lucian Mândruţă (născut în 15.09.1967 la Bucureşti). Este un jurnalist cu multiple pasiuni, cu o experienţă bogată în presa scrisă şi audiovizuală. A fost director la Ziarul Financiar, a produs şi moderat timp de 6 ani emisiunea Profeţii despre trecut (1997-2003) de la ProTv, unde l-a avut ca invitat permanent pe Silviu Brucan, a fost editor AM Press News Agency, a fost prezentator la SOTI (1992-1993), Tele7 abc (1994-1995) apoi la ProTV şi la Antena 1. A trecut şi pe la Antena 2 în ultima vreme, iar acum are o funcţie importantă la Mediafax Group, dar nu are activitate la vedere.

Deocamdată nu-şi doreşte să revină pe ecran. Are publicate şi câteva cărţi („Fabrica de tămâie", „Ce nu încape în prompter”) şi scrie constant în „Dilema veche”. Şi-a dorit mult o familie şi acum o are. Nu l-am întrebat despre zvonurile legate de un presupus divorţ, pentru că presa de scandal a făcut destul rău şi aşa. Am discutat şi despre pasiunea pentru zbor, pentru ciclism, acţiuni ecologice, pentru sporturi nautice. Lista cu preferinţe muzicale, dar mai ales explicaţiile lui Lucian, au generat o dezbatere spectaculoasă şi amuzantă. A recunoscut că-i place să provoace aşa că pot afirma că a reuşit. Asta face şi pe pagina lui de Facebook. A împărţit muzica în două „categorii”: pentru fete şi pentru băieţi. Doar ascultând veţi afla care unde se înscrie! Printre preferinţele propuse s-au aflat nume ca The Police, The Rolling Stones, Harry Belafonte, Aerosmith, Scorpions, The Beatles, AC/DC, Boney M sau Dead or Alive. A mărturisit că nu prea merge la concerte, că ascultă multă operă şi muzică clasică (preferaţii declaraţi fiind Mozart şi Verdi).

În finalul ediţiei am semnalat o serie de apariţii discografice noi cu Steve Vai, Mark Knopfler, Alexandru Andrieş, Bob Dylan, Alvin Lee sau Pat Travers.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Lucian Mândruță.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live