Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

27 Februarie 2011
Vizualizari: 6158
Comentează add

Ediția 439 din 26 februarie 2011

Invitat la "Psihologul muzical": grupul Hara Invitat la "Psihologul muzical": grupul Hara - Conține audio

andrei-partos

                   Hara și Diana Petrovici

Au tecut 58 de săptămâni de la precedanta întâlnire cu trupa Hara. Multe s-au petrecut de atunci până azi, dar atmosfera plăcută, pozitivă, colecţia de proiecte, de reuşite, s-a păstrat. Componenţa este nouă. Alături de Flavius Buzilă (compozitor, chitară, voce) şi Marius Aştilean (vioară, dar şi orchestraţii) au venit în 2010 Nunu Racris (tobe, percuţii, profesor la Şcoala de rock din Bucureşti, născut la Dej) şi Sebastian Cochinescu (ploieştean, pian, clape, sampler). O trupă fără basist, care sună foarte bine. Au mai fost noutăţi. Piesele „Harababura”, „Ţara din poveşti” alături de o versiune specială a hit-ului „Plouă stele”, care în ianuarie 2009 a câştigat concursul de creaţie „Song Of The Year” organizat de televiziunea muzicală VH1. În ţară s-a scris foarte puţin despre această reuşită.

Flavius Buzilă Sebastian Cochinescu Marius Aştilean

Hara a cântat adesea peste hotare. La Viena şi Salzburg, cu ocazia Campionatului European de Fotbal, gazdele au declarat prestaţia trupei Hara drept „cel mai bun show live din programul cultural”. Dacă data trecută ne-am ocupat mai mult de albumul (al 5-lea)” Interetnik”, de data asta am avut secvenţe live din toţi cei 11 ani de existenţă, ba chiar şi un simpatic cover, „Iubesc femeia” (Ionel Fernic). Sunetul bun al cântării live a fost asigurat de regizorul tehnic de emisie, Diana Petrovici (fan declarat al grupului).

Băieţii ne-au vorbit despre „Proiectul pentru Tamango”, despre o şcoală de muzică la Bistriţa, o alta de rock la Bucureşti.

Posturile de radio comerciale nu consideră muzica Hara utilă pentru programele lor. Nici presa de scandal nu-i iubeşte pentru că sunt normali, căsătoriţi cu femei, au copii, vieţi liniştite. Totuşi Hara produce bucurie, bunădispoziţie la fiecare apariţie! Organizatorii îi caută, au concerte în cluburi, sunt proprii producători. Un exemplu de urmat!
 

             Nunu Racris

 

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!Etichete Flavius BuzilăMarius AştileanNunu RacrisSebastian CochinescuHaraDiana Petrovici.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live