Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

16 Ianuarie 2011
Vizualizari: 4479
Comentează add

Ediția 433 din 15 ianuarie 2011

Invitat la "Psihologul muzical": George Baicea Invitat la "Psihologul muzical": George Baicea - Conține audio

andrei-partos

          Alexandru Davidescu și George Baicea

Ediţia a avut numeroase piese inspirate de versurile marelui poet Mihai Eminescu, născut în 15 ianuarie, în urmă cu 161 de ani. A fost şi „Dor de Eminescu” compoziţia lui Alexandru Zărnescu pe versurile poetului Adrian Păunescu, spre bucuria multor ascultători.

A fost o noapte a blues-ului cu George Baicea (49 de ani) şi Alexandru Andrei Davidescu (22 de ani, basist), doi instrumentişti de excepţie, care au cântat în deschiderea concertului lui Steve Vai de la Bucureşti. George colaborează cu Alexandru Andrieş de aproape două decenii, dar are şi albume pe cont propriu: „Trafic greu” (2001), „Cinderella” (2005, album la care a colaborat cu celebrul basist american Steve Clarke) şi „Vintage Stories” (2008, a colaborat cu Wolfgang Ziegler şi Adrian Militaru), un album dominat de cover-uri reuşite.

În studio s-a cântat mult din repertoriul propriu, dar am auzit versiuni inedite ale unor piese celebre impuse de Jimi Hendrix, Marcus Miller, Stevie Ray Vaughan (unul dintre favoriţii celor doi chitarişti). La un moment dat s-au schimbat chitarele, Alex devenind chitarist solo.

Alexandru Andrei Davidescu  George Baicea


Au fost multe momente surprinzătoare, dar nu vă povestesc tot. Vă invit să ascultaţi cele 5 ore. Vă asigur că nu veţi regreta.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!

 

 

 


Etichete George BaiceaAlex Davidescu.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live