Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Mai 2011
Vizualizari: 4002
Comentează add

Ediția 451 din 21 mai 2011

Invitat la "Psihologul muzical": Daniel Iancu Invitat la "Psihologul muzical": Daniel Iancu - Conține audio

andrei-partos

                              Daniel Iancu

Mi-am propus să petrec prima zi a „Sfârşitului lumii” (conform declaraţiilor unor specialişti americani!) în compania unui artist cu simţul umorului. Daniel Iancu a mai fost la R.R.A. în aprilie 2007. Atunci lansa albumul „Patria - Spitalul de nebuni”. Acum a venit de la Iaşi, special pentru emisiune, plecând la ora 3.00 spre Constanţa.

Noul CD, „Mii de smaralde”, a fost prezentat în mare măsură, dar au fost şi multe solicitări pentru piese din perioada studenţiei lui Daniel, aşa că le-a cântat în direct, acompaniat la chitară, fără ezitări. Ne-a şi ajutat să demonstrăm că se cântă absolut live, pentru un suspicios, care ne-a sunat după ediţia trecută. A cântat şi piese de pe albumul din 2005, „Buletin de ştiri”. A relatat, cu o serie de amănunte inedite, despre viaţa de pe Oceanul Atlantic, unde munceşte ca inginer pe o platformă petrolieră, fiind singurul român. A mai povestit despre lunile de armată, despre raporturile tată - fiice, despre intenţiile de a scoate un album în limba portugheză, pe care o stăpâneşte foarte bine. Am consacrat un moment special memoriei lui Toni Tecuceanu, care apare pe cel de-al doilea album al lui Daniel Iancu. Printre preferinţele sale muzicale s-au aflat The Rolling Stones, The Beatles, The Eagles.

Am avut răgaz, după plecarea invitatului, să difuzăm şi o serie de noutăţi cu Steve Miller Band, The Cars, Nazareth sau Steven Tyler pe cont propriu. N-au lipsit informaţiile concertistice, rarităţile muzicale şi răspunsurile la cele peste 200 de mesaje.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!

 


Etichete Daniel IancuPatria - Spitalul de nebuniMii de smaraldeBuletin de ştiriToni Tecuceanu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live