Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

30 Septembrie 2012
Vizualizari: 3948
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 522 din 29 septembrie 2012

Invitat: Ioan Gyuri Pascu Invitat: Ioan Gyuri Pascu - Conține audio Invitat: Ioan Gyuri Pascu - Conține video

andrei-partos

                          Ioan Gyuri Pascu

Pe 10 octombrie 2011, Ioan Gyuri Pascu revenea din S.U.A. şi ne povestea ce a ascultat acolo, ne oferea cu generozitate piese de pe albumele achiziţionate. Acum câteva zile a revenit din Irlanda, unde a participat la un workshop de creaţie şi ne-a relatat cum a decurs activitatea, cum a ajuns acolo, fiind profund impresionat de muzicalitatea irlandezilor. A fost foarte amabil cu noi şi ne-a cântat câteva piese noi în direct. Am beneficiat şi de câteva înregistrări recente. A impresionat în mod deosebit o compoziţie specială pentru fiica sa, Iarina Pascu (15 ani). Micuţa pianistă va participa în octombrie la un concurs internaţional în Olanda. Tatăl ei va fi acolo pentru a o susţine.

Printre amintiri de la Costineşti şi proiecte legate de Distractis, am ascultat câteva piese, care vor figura pe un nou album, ca: „El Tango”, „La modă”, „Real Love Blues”, „My Little Song Flies”, „Caută inima” sau „Nu te lăsa!”. A argumentat şi de ce scrie versuri mai mult în limba engleză, pentru cei care şi-au exprimat nedumerirea în acest sens. Au fost zeci de întrebări pentru Gyuri, iar el a răspuns tuturor. Ne-a lămurit şi de ce a optat pentru Distractis şi nu pentru grupul condus de Tony Grecu (Divertis), deşi e prieten cu ambele părţi.

Bogăţia de subiecte abordate mă determină să vă recomand ascultarea cu atenţie a orelor pe care Gyuri Pascu le-a petrecut în Studioul 31 al R.R.A. Tot Gyuri ne-a propus piese cu John Spillane (irlandez întâlnit la Dublin, un cant-autor autentic, de urmărit), Lucy Rose (un album lansat acum câteva zile) sau Demi Lovato (preferata Iarinei).

Am avut şi un mesaj adresat ascultătorilor din România de Gianni Morandi (vine la Bucureşti pe 27 octombrie), urmat de un concurs. Apoi un alt concurs pentru doritorii de invitaţii la spectacolul lui Tudor Gheorghe din 19 noiembrie „Nu se poate cu de toate”.INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Ioan Gyuri PascuIarina PascuDistractisDivertisGianni MorandiTudor Gheorghe.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live