Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

10 Octombrie 2011
Vizualizari: 2556
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 471 din 8 octombrie 2011

Invitat: Ioan Gyuri Pascu Invitat: Ioan Gyuri Pascu - Conține audio

andrei-partos

                          Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu a revenit după trei ani în Studioul 31 al R.R.A. Cu o zi mai devreme era în SUA, dar a promis că va fi prezent şi s-a ţinut de cuvânt. A venit cu chitara şi a folosit-o, deşi era foarte obosit. Oboseala nu s-a simţit pentru că a fost o atmosferă foarte plăcută (meritul ascultătorilor care au trimis aproape 200 de mesaje pentru Gyuri) pe parcursul celor 4 ore cât a stat cu noi.

Au fost piese vechi şi noi din repertoriul lui Gyuri (de la „Ghizi” sau "Mi-am luat colac” pînă la „Balada bobului de om”), au fost amintiri de la Costineşti, lămuriri privind relaţia cu echipele născute din fostul Divertis, au fost şi piese din colecţia personală de CD-uri achiziţionate în urmă cu cîteva zile – Norah Jones, Foreigner, K.D.Lang (Kathryn Dawn Lang), Barbra Streisand, ş.a.. Ne-a propus şi o voce specială, a tinerei Zee Avi din Borneo. Un album de excepţie intitulat „Ghostbird”.

Am avut parte şi de o inedită întîlnire, prin telefon, cu Leo Lyons (Ten Years After). Artistul era la Marseille, la puţin timp după un concert. Va fi la Bucureşti pe 23.10, la Sala Palatului, după care urmează un scurt turneu la Iaşi (24.10), Timişoara (25.10) şi Cluj (26.10). Peste tot în deschidere va concerta trupa Riff. Împreună cu Ioan Gyuri Pascu am avut o discuţie foarte plăcută despre blues, rock, tendinţe actuale şi tânărul urmaş al lui Alvin Lee, Joe Gooch.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Ioan Gyuri Pascu.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live