Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

18 Decembrie 2012
Vizualizari: 3201
Comentează add

Psihologul muzical - ediţia 533 din 15 decembrie 2012

Invitat: Ilie Stepan Invitat: Ilie Stepan - Conține audio

andrei-partos

A fost din nou o ediţie deosebită. O ediţie-eveniment. Ilie Stepan a fost invitatul care a venit de la Timişoara special pentru ascultătorii R.R.A. la Bucureşti.

Un album cu trei CD-uri, un DVD cu un sound la nivel european (5.1), un booklet cu o prezentare grafică deosebită şi un conţinut extrem de bogat au fost argumentele nopţii „Lumina” încheie trilogia demarată de Ilie Stepan Project în urmă cu 11 ani. Au fost „Sensul vieţii”, „Undeva în Europa” iar acum am primit „Lumina”! Un material muzical complex, de fuziune, cum l-a definit autorul.

Pot spune că a fost o lansare radiofonică, pentru că cea oficială a avut loc cu puţin timp în urmă, iar despre acest material a mai vorbit şi colegul Victor Spirache în emisiunea sa de duminică.

În timpul emisiunii au intervenit telefonic oameni dragi lui Ilie Stepan, oameni care l-au ajutat, l-au susţinut, îl preţuiesc: Paul Grigoriu (apare pe album la piesa „Cât de mult te-am iubit”, recitând versurile lui Andre Lannoix), Adrian Enescu, George Stanca, Doru Ionescu, Horea Crişovan, Marian Odangiu, Dixie Krauser, Bogdan Puriş.

Ar mai fi trebuit să-l găsim şi pe Doru Apreotesei (prezenţă importantă pe CD), dar n-am reuşit. Toate intervenţiile au avut substanţă. Pentru ascultători, Ilie Stepan a pregătit versiuni mai scurte (radio edit) ale pieselor incluse pe albumul „Lumina”, dar a propus şi piese cu preferaţii săi Peter Gabriel, Jethro Tull, Jeff Beck sau Adrian Enescu.

Pentru 2013 este programat un concert, apoi turneu, cu Pro Musica 40, iar pentru 2014 este prevăzută cântarea cu Stepan Project a proiectului actual.

Nu se putea să nu discutăm despre 1989, despre eroismul celor care au ieşit în stradă pe 16 decembrie. Dealtfel emisiunea s-a încheiat cu piesa Pro Musica, scrisă de Ilie Stepan, „Timişoara”. Cum bine a spus unul dintre cei care au intervenit, această lucrare este cu siguranţă una dintre cele mai importante realizări artistice din 2012 şi aş îndrăzni să adaug a ultimilor 23 de ani!

Îl puteţi contacte pe Ilie Stepan pe facebook şi de acolo veţi afla cum se poate achiziţiona excelentul album.

Veţi auzi şi mici surprize cu Jon Bon Jovi sau Roger Waters alături de Eddie Vedder. 

Audio:
 


Etichete Ilie StepanAdrian EnescuGeorge StancaDoru IonescuHorea CrişovanMarian OdangiuDixie KrauserBogdan Puriş

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live