Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

19 August 2012
Vizualizari: 5199
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 516 din 18 august 2012

Invitat: Florin Apostol Invitat: Florin Apostol - Conține audio

andrei-partos

                              Florin Apostol

Un câştigător de Trofeu al Festivalului de muzică uşoară de la Mamaia a debutat în această ediţie în calitatea lui de solist vocal. Florin Apostol a câştigat la „interpretare” în 1988 şi ne-a oferit şansa să discutăm despre un festival cu istorie, cu tradiţie, dar şi cu multe probleme de-a lungul anilor. Am avut şi informaţii calde de la organizatorii ediţiei din acest an. Mulţumiri lui Nic Constantinescu! Primul recital, cel din 23 august, va fi dedicat memoriei lui Aurelian Andreescu.

Bucureşteanul Florin Apostol (născut pe 10.09.1965) a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă la clasa profesorilor Gloria Bordea şi George Natsis. După succesul de la Mamaia a ajuns la compozitorul Dumitru Lupu, care l-a pregătit şi îndrumat multă vreme. A cântat la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti, a colaborat mai târziu şi cu Teatrul de revistă „C. Tănase” din Bucureşti. Piesa care i-a adus primul succes important, „Ce frumoasă e marea”, este compoziţia lui Aurel Manolache. De-a lungul anilor Florin Apostol a mai colaborat şi cu Laurenţiu Profeta, Dragoş Docan, Eugen Mihăiescu, Raul Pădurean, Dan Teodorescu, Marius Micu ş.a. Are colaborări recente şi inspirate cu Mihai Onilă. Este decis să înregistreze un prim CD după o lungă şi frumoasă carieră. A avut perioade scurte de absenţă de pe scenele ţării, iar de câţiva ani se ocupă şi de impresariatul artistic. În această ipostază l-a invitat la noi în studio şi pe Al Bano Carrisi.

Florin Apostol ne-a oferit câteva secvenţe inedite dintr-o emisiune tv, „Toamna în Cişmigiu”, în care a cântat în duet alături Mădălina Manole. Câţiva ani mai târziu a devenit impresarul regretatei artiste. Tocmai pregătise turneul de lansare a noului ei album. Pe lângă piesele interpretate de el, Florin a propus şi câteva preferinţe cu Rod Stewart, Chicago, Aretha Franklin, Bee Gees, Tom Jones, Queen, Barry White, Al Bano Carrisi.

În prima parte a ediţiei am avut un dialog cu Bogdan Trimbaciu, unul dintre organizatorii Festivalului Posada Rock 2012 (7- 9 septembrie la Câmpulung Muscel) care a ajuns la cea de-a 26-a ediţie şi devine internaţional.

În mod firesc au sosit şi comentarii după concertul Lady Gaga de la Bucureşti.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


 


Etichete Florin ApostolFestivalului de muzică uşoară de la MamaiaBogdan TrimbaciuFestivalului Posada Rock.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live