Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

12 Decembrie 2012
Vizualizari: 5744
Comentează add

Psihologul muzical - ediţia 532 din 8.12.2012

Invitat: Doru Tufiş Invitat: Doru Tufiş - Conține audio

andrei-partos

Doru Tufiş. Foto: Iulia Radu

În deschiderea ediţiei veţi auzi un interviu telefonic cu Ştefan Hruşcă, fiind ziua lui de naştere. Ne-a vorbit despre noul său album, „La mijlocu’ Cerului-Colinde”, despre concertele sale şi despre devotamentul său faţă de publicul care-l doreşte.


A revenit în studio, după 8 ani, Doru Tufiş, acest chitarist de excepţie, muzician cu experienţă şi talent. A mai fost la noi când Carl Palmer ne vizita, alături de regretatul Teo Peter (în noiembrie 2004).

O astfel de întâlnire nu se uită! Doru Tufiş ne-a vorbit despre anii de debut, despre Cornel Fugaru, Dan Andrei Aldea, despre Mondial, Romanticii, despre rock-ul anilor 70. Desigur, tema principală a fost legată de chitarişti, deşi Doru a făcut vioară la Conservator. I-a folosit foarte mult. Mulţi ascultători tineri au fost fascinaţi de descoperirea unei personalităţi care apare rar în lumina reflectoarelor sau în talk-show-uri.

Am ajuns la favoriţii invitatului, care erau din zona blues-ului dar şi a rock-ului: Jimi Hendrix, Joe Satriani, John Mayall, Steve Vai, Muddy Waters, Santana, Gary Moore ş.a.m.d. De pe albumul „Tramvai târziu” editat de Electrecord în 2000 am difuzat numeroase piese solicitate de unii prieteni ai emisiunii.

Au fost şi amintiri de la „Cerbul de Aur”, a fost şi o colaborare recentă cu Alexandru Albiter. Şi Doru Tufiş are un album intitulat „Colinde fără anotimp” compus pe versurile lui Ştefan Mitroi, editat tot de Electrecord în 1999.

Din păcate nu s-a bucurat de o promovare corespunzătoare. Veţi mai auzi şi piese cu Nicu Vladimir (ar fi fost şi ziua lui), The Doors, Bonnie Tyler, Marty Friedman, Adamo, Holograf, Jack White, Cargo, Rezident EX ş.a.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Doru TufişTeo PeterCornel FugaruDan Andrei AldeaMondialRomanticiiJimi HendrixJoe SatrianiJohn MayallSteve VaiMuddy Waters

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live