Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

11 August 2014
Vizualizari: 1884
Comentează add

Ediţia 619 din 9.08.2014

Invitat: Doru „Rocker” Ionescu Invitat: Doru „Rocker” Ionescu - Conține audio

andrei-partos

Doru Ionescu

Ediţia începe cu un „Remember Alexandru Mandy” care ar fi împlinit 100 de ani pe 9 august.


Invitatul nopţii, Doru „Rocker” Ionescu (născut la Focşani pe 1.02.1965) a mai fost la noi în martie 2006. Acum discuţia s-a axat pe o nouă carte, „Poveşti cu cântec din Diaspora” (100 de români şi aventurile lor muzicale) editată de Artprint în acest an. În carte apar relatări cu  artişti stabiliţi pe alte meleaguri pe care Doru i-a vizitat în ultimii ani. Dintre ei am vorbit mai mult despre Yancsi Korossy, Anca Graterol, Gia Ionescu, Marius Luca, Nuţu Olteanu, Nansi Brandes, Sherban Cira, Leonard Constant, Adriana Ausch şi mulţi alţii. Cartea (extrem de bogată în informaţii şi relatări) a apărut împreună cu un CD editat de Soft Records, „Discul Emigranţilor”, pe care figurează piese inedite cu Abra, FFN, Dana Dragomir, Anca Graterol, Gabi Nacu, Leonard Constant, Radu Goldiş, Nuţu Olteanu şi alţii.

Cele două produse s-au lansat recent şi pot fi obţinute şi prin internet. Am discutat şi despre cariera lui Doru „Rocker” Ionescu, cel care înainte de a deveni realizator tv, a cântat rock, a fost chitarist şi baterist în trupe care au activat la „Casa Studenţilor” sau la „Universitas”. A fost component al grupurilor Epsilon, Universitas, Crepuscul. A făcut şi sport de performanţă, tenisul fiind cel preferat. A urmat cursurile Facultăţii de Aeronave din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. A avut şi emisiuni radio, dar despre ele n-a mai amintit. Tinerii ascultători s-au bucurat mult de prezenţa unui astfel de invitat, adresându-i zeci de întrebări punctuale. Foarte mulţi prieteni ai emisiunii apreciază emisiunile tv realizate de Doru, de felul în care a valorificat imensa arhivă a TVR unde activează din 1994. Ne-a adus şi câteva surprize muzicale cu Oana Cătălina Chiţu, Broken Rule sau APE (trupa lui Emil Lechinţeanu, acum Emil Brando). Cu siguranţă va reveni pentru că mai sunt mult de spus iar interesul este imens!


 Agenda pop-rock a inclus câteva apariţii noi cu Axel Rudi Pell, Willie Nelson, Marian Filip sau Judas Priest.


 Top 5 Sentimental a fost al suedezilor Roxette cu primele clasate !. Listen To Your Heart, 2. Spending My Time şi It Must Have Been Love la egalitate de voturi şi Sleeping In My Car pe locul trei. 
 

Audio:


Etichete Remember Alexandru MandyDoru „Rocker” IonescuYancsi KorossyAnca GraterolGia IonescuMarius LucaNuţu OlteanuNansi BrandesSherban CiraLeonard ConstantAdriana AuschAbraFFNDana DragomirAnca GraterolGabi NacuRadu GoldişAxel Rudi PellWillie NelsonMarian FilipJudas PriestRoxette

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live