Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Noiembrie 2016
Vizualizari: 5311
Comentează add

Ediția 738 din 19.11.2016

Invitat: Dorin Anastasiu Invitat: Dorin Anastasiu - Conține audio

andrei-partos

 

Consemnez un alt debut în emisiune, semn că se poate și după 14 ani de la apariția ei la R.R.A.: Dorin Anastasiu (născut la Craiova pe 6.07.1943) a petrecut cu noi puțin peste 3 ore. Biografia lui e spectaculoasă și merită s-o aflați. De la școala de coregrafie, la Facultatea de instalații, Școala Populară de Artă și Festivaluri de la Soci (1968), numeroase ediții de la Mamaia, Ulan Bator (Mongolia), Cerbul de Aur de la Brașov (1970) ș.a.m.d.

Dorin Anastasiu este activ și azi, își iubește meseria, e total devotat scenei. Cu Teatrul „Ion Vasilescu” a colaborat din 1968, apoi a ajuns la „Estrada Armatei”. Cu Teatrul „Constantin Tănase” este în relații bune și acum. Tocmai fusese invitat acolo de către Al. Arșinel cu o seară înaintea emisiunii. Ne povestește despre rolul de tată al Ralucăi Anastasiu (stabilită în Anglia), de bunic, de soț al Doinei Anastasiu. O familie legată de scenă, de televiziune, de showbiz.Ne-a propus piese din trecut, de la „Merci, Becaud” la „Plop înfrânt”, de la piese din repertoriul lui Julio Iglesias (are un album întreg, „Bună seara, Iglesias!”, la celebrul „Arlechino” (cerut cu insistență de ascultători). Am avut și o intervenție telefonică-surpriză cu Claudia Daniela Nacu (stabilită în Norvegia, absolventă de Conservator bucureștean în 1984, membră a Uniunii Compozitorilor din 1986, foarte activă și acum în țara de adopție) alături de care Dorin a cântat „Pasăre și stea”. Pe lângă Claudia Nacu, Dorin a colaborat cu foarte mulți compozitori (Gelu Solomonescu, Edmond Deda, Al Mandy, H. Mălineanu ș.a.). Ne-a propus și un inedit duet cu Cornel Constantiniu din coloana sonoră a filmului „Coana Chirița”. 

Agenda pop-rock a inclus piese cu Nicolae Nițescu, Blood Sweat &Tears, Giuseppe Povia, Riff, Guns N Roses, Bobby Vinton, Beth Hart, noutăți cu Alicia Keys, Green Day, Metallica ș.a.m.d. 

Topul Sentimental cu Gabriel Dorobanțu a avut un succes deosebit (număr mare de votanți). Primele clasate au fost piesela 1. Hai vino iar în gara noastră mică, 2. Niciodată, 3. Să nu vii iar să mă cauți. 

 

Audio:


Etichete Dorin AnastasiuJulio IglesiasClaudia Daniela NacuNicolae NițescuBlood Sweat &TearsGiuseppe PoviaRiffGuns N RosesBobby VintonBeth HartAlicia KeysGreen DayMetallicaGabriel Dorobanțu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live