Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

6 August 2013
Vizualizari: 2343
Comentează add

Ediţia 566 din 3 august 2013

Invitat: Daniel Iancu Invitat: Daniel Iancu - Conține audio

-

Daniel Iancu

Ne-a mai vizitat în urmă cu doi ani. Acum nu mai este doar autor, interpret şi textier, ci şi producător. Daniel  Iancu şi Patria Records au lansat chiar acum albumul „Maria Gheorghiu-de 20 de ani Om Bun”. A fost o ocazie bună pentru a o auzi şi pe Maria (telefonic, de la Vama Veche). Daniel Iancu n-a renunţat la meseria lui de bază, continuă să se deplaseze în diverse puncte de pe Glob (o vreme a vorbit portugheza, acum învaţă limba rusă), dar la fiecare revenire în ţară, compune sau îi ajută pe alţii s-o facă. Ne-a oferit şi piese interpretate de fiicele sale Andreea şi Misha Iancu. Am ascultat şi un duet Daniela Vlădescu- Daniel Iancu

Daniel a venit cu chitara şi a cântat câteva noutăţi, dar ascultătorii i-au solicitat şi piese de pe cele trei albume deja existente: „Buletin de ştiri”(2005), „Patria-Spitalul de nebuni” (2007) şi „Mii de smaralde” (2011). Toate produse de Cat Music. A fost un autentic concert cu povestiri intercalate. Dacă nu trebuia să plece spre Vamă, pentru a fi prezent la lansarea albumului Mariei Gheorghiu, probabil că ar fi stat până la final. A propus şi piese din repertoriul altora: The Rolling Stones, Kate Bush, Trio Esperanca, Fleetwood Mac ş.a.

Ne-am amintit şi de cum a câştigat el un concurs de catrene şi epigrame în 1985 la R.V. Costineşti, de viaţa de student. Ne-a vorbit despre intenţiile sale de producător, deschiderea faţă de toate genurile muzicale cu precizarea că acceptă numai materiale de calitate. În mod cert va avea un album propriu sau de familie la toamnă, sau cel târziu în 2014.


 Am avut concursuri, de catrene pe rime impuse, de recunoaştere a unor interpreţi, dar şi un TOP5 Ovidiu Komornyik alcătuit în urma voturilor primite de la ascultători sau cititori de Facebook.


 Veţi mai auzi piese cu Richie Sambora, Joe Cocker, Sting, Mike &The Mechanics, Metallica (fiind ziua lui James Hetfield, ascultătorii au ales din 5 titluri propuse), Iron Maiden, Sanda Ladoşi, Bonnie Tyler ş.a.m.d.
 

Audio:


Etichete Daniel IancuMaria Gheorghiufolkmuzica liveradioOvidiu KomornyikRichie SamboraJoe CockerStingMetalicaSanda Ladosi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live