Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

24 Septembrie 2015
Vizualizari: 3757
Comentează add

Ediţia 677 din 19.09.2015

Invitat: Dani Constantin Invitat: Dani Constantin - Conține audio

andrei-partos

Mă bucur că ediţia precedentă cu selecţii, cu interviuri internaţionale a plăcut! Semnalele primite arată că putem reveni cu un alt Best Of!


Au fost două debuturi în emisiune. Primul este cel al compozitorului şi regizorului muzical (în TVR), Dani Constantin (născut pe 16 decembrie 1958). Veţi afla multe despre el. E un om prea modest, prea retras pentru talentul său. Din acest motiv nu are încă un album de autor deşi are material pentru vreo trei. A absolvit Liceul de muzică, apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” (1981). Din 1982 a ajuns în Televiziune şi de atunci este acolo. A cântat în trupe de jazz, jazz-rock. A trecut de la acordeonul din copilărie la tobe şi pian. De-a lungul anilor a colaborat cu numeroşi solişti, la lansarea unor contribuind din plin. N-a fost un vânător de premii, dar a obţinut câteva la „Şlagăre în devenire”, la „Melodii 85”, la Mamaia, la „Cerbul de Aur”, ş.a.m.d. A compus şi muzică de teatru şi film tv, precum şi music-hall (1992, „Idolul şi Ion Anapoda” în regia lui Constantin Dicu). Textierii preferaţi de-a lungulk anilor au fost şi sunt Eugen Dumitru, Mihaela Călinescu, Dan Verona, Nicolae Dumitru ş.a. Ne-a povestit multe despre perioada cu trupa Omicron, apoi despre anii studenţiei. Ne-a oferit piese interpretate de Mona Roşoga, Adrian Daminescu, Ricky Dandel, Doru Tufiş, Loredana Groza, Laura Stoica ş.a. Nu putea lipsi piesa cea mai cerută a nopţii, „E, e, e iubire” cu Sanda ladoşi, Marina Florea, Aurelian Temişan, Daniel Iordpchioaie şi Adrian Enache. Piesa ar fi trebuit să căştige selecţia naţională Eurovision! A fost părerea unanimă a ascultătorilor.

Lista cu preferinţe personale propusă de Dani Constantin era foarte bogată, dar n-a prea fost timp de piesele alese. Veţi auzi totuşi  ABBA, Black, La Bionda, Louis Armstrong (cu o frumoasă poveste oferită de invitat) ş.a.


 Interviul exclusiv difuzat în cea de-a patra oră cu solistul american Joe Lynn Turner a generat reacţii entuziaste. Iulia Radu a discutat cu J.L.T. cam 25 de minute joi seara. Vineri noaptea vorbele au ajuns în casele oamenilor la puţin timp după terminarea concertului susţinut la Bucureşti.


 Topul Sentimental cu duete internaţionale a fost câştigat de Freddie Mercury şi Montserrat Caballe cu Barcelona. Pe locul secund s-au aflat Nana Mouskouri şi Harry Belafonte cu Try To Remember.

Audio:


Etichete Dani ConstantinEugen DumitruMihaela CălinescuDan VeronaNicolae DumitruOmicronMona RoşogaAdrian DaminescuRicky DandelDoru TufişLoredana GrozaLaura StoicaSanda ladoşiMarina FloreaAurelian TemişanDaniel IordpchioaieAdrian EnacheEurovisionABBABlackLa BiondaLouis ArmstrongJoe Lynn Turnerinterviuexclusiv

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live