Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Ianuarie 2012
Vizualizari: 2981
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 486 din 21 ianuarie 2012

Invitat: Dan Teodorescu Invitat: Dan Teodorescu - Conține audio Invitat: Dan Teodorescu - Conține video

andrei-partos

                           Dan Teodorescu

A revenit Dan Teodorescu (Taxi) spre bucuria multor ascultători. De altfel, este momentul în care recentele sale piese au un succes deosebit. Mă refer la „Strada mea cu-n singur bec” şi la „Non-Stop” (prezentă acum în TOP 30 R.R.A.). Prima s-a lansat pe 15.01.2012, fiind cântată doar într-un spectacol. Cea de-a doua a beneficiat de un video-clip cu o distribuţie impresionantă și a întrunit până acum pe Youtube peste 1.250.000 de vizualizări.

Autorul, interpretul, textierul şi inginerul Dan Teodorescu ne-a povestit istoria pieselor, dar ne-a vorbit şi despre debutul său de pe o terasă a unui bloc al Capitalei. Au fost piese din toate perioadele, de pe mai toate albumele grupului Taxi. Pentru că lumea le-a cerut. Am avut şi reţeta de la „tarta cu ricotta şi spanac” oferită cu generozitate de soţia lui Dan, reţetă devenită celebră în emisiunea tv, „Cireaşa de pe tort” (PrimaTV).

A fost o ediţie spumoasă, dar şi cu multă substanţă. Invitatul a stat cu noi până la ora 4,00, deşi era foarte obosit. Lista cu preferinţe personale a conţinut nume ca Sting, Queen, Tracy Chapman, Smiley, Sarmalele Reci

Am difuzat şi piesa „Tata” din repertoriul grupului Manowar, al cărei text în limba română e semnat de Ruxia Sandru. Joey De Maio(solistul trupei) a apelat la Fan-Cluburile din 15 ţări, iar în 2009 albumul „Thunder In The Sky” a fost însoţit de un al doilea CD cu cele 15 versiuni (în germană, maghiară, spaniolă, bulgară, rusă ş.a.m.d.). Puţină lume se aştepta la o astfel de baladă din partea celei mai zgomotoase trupe rock din lume!

Ediţia a început cu un scurt moment in memoriam dedicat unei mari artiste, care a încetat din viaţă pe 20 ianuarie 2012: Etta James. Dumnezeu s-o odihnească!

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!  


Etichete Dan TeodorescuTaxiCireaşa de pe tortTOP30ManowarEtta James.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live