Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

28 Iunie 2017
Vizualizari: 1358
Comentează add

Ediția 769 din 24.06.2017

Invitat: Dan Chebac Invitat: Dan Chebac - Conține audio

andrei-partos

 

E o ediție eveniment, având în vedere faptul că un artist plecat în 1981 din țară a revenit și în lumea muzicală. Dan Chebac renunțase la viața de scenă, de studio, dar conjuncturile, prietenii, facebook-ul l-au determinat să revină. A a vut mai multe întâlniri cu foștii prieteni în diverse cluburi bucureștene, dar cea mai spectaculoasă confruntare cu marele public, a fost cea de la Radio România Actualități. Dan Chebac (născut pe 3 ianuarie 1952) a povestit despre viață, carieră, legăturile sale cu muzica, despre familie, despre prieteni, despre trecerea prin Cenaclul Flacăra, despre  colaborarea cu Gianluca D‘Alessio, muzicianul italian care i-a reorchestrat piesele din trecut, care l-a însoțit în primele zile ale vizitei în România. Pe lângă piesele anilor 70 compuse de Dan Chebac (difuzate în haine noi) au fost și numeroase recomandări cu Steppenwolf, Canned Heat, Franco Battiato, Guns N’ Roses, America, Jeff Beck (îl veți auzi chiar în deschidere, pentru că era și ziua marelui chitarist), Yusuf Islam, Steve Vai, Paolo Conte, Negramarro ș.a. Era normal să discutăm și despre Italia, despre Sanremo, despre echipa favorită, Roma ș.a.m.d. Din reacțiile venite prin sutele de mesaje am înțeles că descoperirea unei voci adevărate a folk-ului românesc a generat bucurie și satisfacție în casele oamenilor. 

Agenda pop rock a inclus piese cu Angela Similea, Garou, Krokus, Cheap Trick, Corina Chiriac, șlăgărele estivale din trecut cu A la Carte sau Eyes On Fire.

Topul Sentimental a fost tot al folk-ului. Piesele cele mai votate din repertoriul Joan Baez au fost: 1. We Shall Overcome, 2 Forever Young, 3. Diamonds And Rust.

 

 Audio:


Etichete Dan ChebacGianluca D‘AlessioSteppenwolfCanned HeatFranco BattiatoGuns'N’RosesAmericaJeff BeckJoan BaezAngela SimileaGarouKrokusCheap TrickCorina ChiriacA la CarteEyes On Fire

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live