Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League - continuare Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

27 Septembrie 2017
Vizualizari: 1232
Comentează add

Ediția 782 din 23.09.2017

Invitat: CeZar Invitat: CeZar - Conține audio

andrei-partos

 

O noapte cu debuturi și noutăți. Veți auzi de la bun început extrase de pe albume recent lansate ale unor artiști îndrăgiți ca Ringo Starr sau Chris Norman. Spre final vor fi și Yusuf (Cat Stevens) sau Black Country Communion.

A venit pentru prima oară în studio CeZar (Cezar Hăbeanu născut în 1989 în Bucovina), compozitor-interpret cu reședința actuală la Dublin. Artist stradal cu vechime, cu experineță (în Olanda a stat 4 ani, a cântat la Roma, Milano, Berlin, Leipzig, Paris, Helsinki, Cluj-Napoca, Satu Mare unde a avut loc un Street Music Festival-Concurs, câștigat de CeZar, București ș.a.m.d.). În martie 2017 a lansat primul său album, despre care vorbim în emisiune. A venit împreună cu Șerban Ionuț Georgescu (bas) și Andrei Ilie (tobe). A fost alături de cei trei, în studio și managerul Valentina Cojocaru. CeZar a și cântat singur, două piese live. În rest sunt dialoguri despre acest mod de comunicare, despre relația cu publicul, diferențe față de scene și cluburi. CeZar a explicat importanța existenței unor licențe acordate de autoritățile locale. Veți auzi și preferințele muzicale ale lui CeZar cu Passenger, Jason Mraz, Birds Of Tokyo, Simon &Garfunkel, Glen Hansard, dar și câte ceva despre noii săi colegi care au proiecte paralele interesante.

Agenda pop-rock are nume mari ca David Bowie, Ray Charles, Julio Iglesias, Bruce Springsteen, Pro Musica ș.a.m.d.

Aveți și un Top Nonconformist cu tema „Bicicleta”. Merită ascultat integral. Topul Sentimental a fost al unei voci mari a muzicii pop-rock din România, Dida Drăgan. Pe primele locuri au ieșit piesele 1. Deschideți poarta soarelui (compozitor A. Șuteu), 2. Stau pe o margine de lună (A. Enescu), 3. O lacrimă de stea (L. Tudan).

 

Audio:


Etichete Ringo StarrChris NormanYusufCat StevensBlack Country CommunionCeZarPassengerJason MrazBirds Of TokyoSimon &GarfunkelGlen HansardDavid BowieRay CharlesJulio IglesiasBruce SpringsteenPro MusicaDida Drăgan

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live