Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

4 Decembrie 2012
Vizualizari: 3021
Comentează add

Psihologul muzical - ediţia 531 din 1 decembrie 2012.

Invitat: Bogdan Stanoievici Invitat: Bogdan Stanoievici - Conține audio

andrei-partos

         Bogdan Stanoievici. Foto: Iulia Radu.

Ziua României a debutat muzical cu piese potrivite ca "Tot ce-i românesc nu piere” (Jean Moscopol) sau "Acolo este ţara mea” (Tudor Gheorghe). Au fost sute de urări pentru ţară şi R.R.A. din partea ascultătorilor de pretutindeni.

Am avut un invitat special, un om care a revenit în România după 22 de ani de absenţă. Actorul Bogdan Stanoievici a părăsit ţara în 1989. A locuit în Franţa, a muncit acolo, a profesat în teatru, film, televiziune.

A pornit de la zero deşi aici se bucura deja de o oarecare notorietate. Nu regretă experienţa, dar a revenit în România acum doi ani şi încearcă să se reintegreze în viaţa teatrală, chiar şi-n divertismentul autohton. Născut la Bucureşti (22 ianuarie 1958), Bogdan Stanoievici a cântat din copilărie, a ajuns în grupul Song sub conducerea lui Ioan Luchian Mihalea unde a fost component de bază ani de zile. (De altfel la sosire s-a întâlnit cu fostul coleg de Song, Ducu Bertzi.) A fost o ocazie bună pentru a le explica mai tinerilor prieteni ai emisiunii ce înseamnă un grup coral. Veţi auzi câteva piese de pe CD-ul editat de Electrecord. Bogdan ne-a oferit şi piese pe care le-a înregistrat în Franţa ca solist, cover-uri din repertoriul actorului-cântăreţ Bourvil. A avut o colaborare şi cu Ionel Tudor. Era un proiect cu muzica anilor 30-40, la care a renunţat între timp.

Lista cu preferinţe a fost şi ea bogată, incluzând piese cu Lara Fabian, Cristal, Dean Martin, Semnal M., Ştefan Iordache, Anthony Quinn, Patricia Kaas ş.a. Au fost multe povestiri atractive, iar Bogdan ne-a invitat pe toţi la spectacolul "Boeing Boeing” de Mark Camelotti unde joacă alături de Anca Sigartău, Monica Davidescu, Maria Buză ş.a. Este acelaşi spectacol în care joacă şi Aurelian Temişan. Cei doi împart acelaşi rol, cel principal.

A mai fost timp şi pentru unele repere ale vieţii muzicale interne, pentru aniversaţii zilei, pentru piese propuse de ascultători.

Audio:

 


Etichete Bogdan StanoieviciSongteatrugrup coral

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live