Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

28 Octombrie 2012
Vizualizari: 3494
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 526 din 27 octombrie 2012

Invitat: Aurelian Temişan Invitat: Aurelian Temişan - Conține audio

andrei-partos

                           Aurelian Temișan

După mulţi ani a revenit Aurelian Temişan! Cu puţin timp înaintea unui nou început de carieră muzicală. Concertul din 8 noiembrie de la Palatul Copiilor alături de The Funk Society va fi urmat de un turneu naţional. Concertul are un titlu inspirat de o emisiune de televiziune la care Aurelian Temişan participă în juriu (al doilea sezon), „Mă cunoşti de undeva?”.

Cei care nu-l cunosc pe Aurelian au aflat multe despre debut (1989), despre activitatea sportivă, despre relaţii de familie, despre filmul în care a jucat, despre piesele de teatru, despre „Boeing-Boeing” (de autorul francez Marc Camoletti) în care joacă acum. Fireşte că am vorbit şi despre întâlnirea de pe terenul de fotbal cu Gianni Morandi în 1991. Atunci Temişan a fost portar şi a luat goluri de la Eros Ramazzotti şi Luca Barbarossa. Despre „Te cunosc de undeva” ne-a vorbit cu entuziasm şi discreţie. Nu se putea să nu ajungem şi la prietenul său Adrian Enache. Ne-a oferit piese mai vechi şi mai noi din repertoriul său. Au fost câteva duete. Unul inedit cu Mădălina Manole prezentat într-o emisiune tv dedicată regretatului Ştefan Iordache, un altul alături de Monica Davidescu (soţia lui Temi, care tocmai ieşise de la „Dansez pentru tine”), sau cu Nico. Am ascultat şi o compoziţie semnată de Dragoş Docan interpretată de Temişan alături de Monica Anghel (apare pe albumul „Dulce amăgire” din 2001). Au fost piesele de la Eurovision 1998, au fost şi câteva cover-uri („Just The Way You Are” piesa lui Billy Joel, în varianta propusă de Barry White, sau „ Knockin On The Heaven’ s Door” al lui Bob Dylan în versiunea reggae).

Spre final am avut şi un interviu foarte reuşit realizat de Ştefan Naftanailă cu Gianni Morandi cu o zi înaintea concertului susţinut de italian la Sala Palatului.

Am difuzat şi piese instrumentale cu Vanessa Mae sau David Garrett, dar şi piese propuse de ascultători în adiţiile anterioare cu Guns’ N’ Roses, Toto Cutugno, John Mayer sau Garou

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Aurelian TemişanGianni MorandiŞtefan Naftanailă.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live