Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

8 Octombrie 2013
Vizualizari: 2914
Comentează add

Ediţia 575 din 5.10.2013

Invitat: Aurel Mitran Invitat: Aurel Mitran - Conține audio

andrei-partos

Aurel Mitran

Prima ediţie a lunii a demarat cu „Octombrie” în versiunea lui Alexandru Andrieş (cover după Francis Cabrel). A urmat debutul radiofonic al impresarului, directorului de teatru, organizatorului de spectacole şi turnee, Aurel Mitran (n.16.10.1955). Primul subiect abordat a fost spectacolul „Tandreţuri pentru femei cu cei 4 corifei” din 6 octombrie. Am avut parte de dialoguri telefonice spumoase cu Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu şi Nicu Alifantis. Mircea Vintilă dormea, pentru că e un om responsabil, care ştia că a doua zi avea avion Chişinău-Bucureşti.

Am aflat că spectacolul de acolo s-a bucurat de un succes deosebit. Tot datorită lui Aurel Mitran am avut parte şi de o discuţie telefonică cu multă substanţă cu Nansi Brandes (fondatorul grupului Roşu şi Negru acum 50 de ani şi producător de show-uri în Israel, unde trăieşte de 35 de ani). Se pune la cale un concert Holograf (impresariat de A. Mitran) în Israel pentru 2014.Vor mai fi şi alte surprize propuse de N. Brandes publicului din România.


 Despre munca de impresar al unor artişti ca Laura Stoica, Dida Drăgan, Compact, Iris, Holograf şi alţii, am fi putut vorbi multe ore. Turneele lungi prin ţară, organizarea unor concerte deosebite cu artişti străini ca Cesaria Evora sau Al Di Meola au fost alte teme abordate. Despre activitatea la Teatrul Excelsior ne-a povestit câte ceva, invitând copiii, părinţii la spectacolele stagiunii. Lista cu preferinţe muzicale a inclus piese cu Van Halen, Mircea Baniciu, Florian Pittiş, Lucio Dalla, Compact, Scott McKenzie, Nicu Alifantis, David Coverdale, Mircea Vintilă, Simon & Garfunkel, Laura Stoica şi alţii. Urmarea a reacţiei de real interes din partea ascultătorilor, Aurel Mitran  a promis că va reveni cu siguranţă. A fost un debut de mare succes!


 TOP5 a a aparţinut, data asta, Alinei Manole, solistă, textieră şi producător al propriilor creaţii şi albume. Primele locuri au fost ocupate de piesele „Luna pătrată”, „Tu ai vândut marea” şi „Prietenul invizibil” din 28 de piese votate din repertoriul ei. 
 

Audio:


Etichete Aurel MitranAlexandru AndriesMircea BaniciuNicu AlifantisMircea VintilacorifeiNansi BrandesAlina ManoleTeatrul Excelsiortop 5Laura StoicaDida DraganFlorian Pittis

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live