Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

2 Decembrie 2013
Vizualizari: 5249
Comentează add

Ediţia 583 din 30.11.2013

Invitat: Andrei Voiculescu Invitat: Andrei Voiculescu - Conține audio

andrei-partos

Andrei Voiculescu

În noaptea de Sf. Andrei, am avut în studio un om de radio cu renume, vechime şi experienţe inedite: Andrei Voiculescu. A venit însoţit de fiica sa Andrea, studentă la Arhitectură, pe care am invitat-o alături de noi, aşa că a debutat şi ea la microfonul unui post de radio. Cu succes! Au fost nenumărate urări de onomastică, pentru care mulţumesc şi de aici în numele sărbătoriţilor!


 Despre activitatea de la Europa liberă, despre munca de disc-jockey (profesie inexistentă în nomenclatorul de meserii), despre colaborarea sa cu Radioteleviziunea Română în anii 70, despre muzica preferată am vorbit pe larg. Printre artiştii propuşi de Andrei Voiculescu s-au aflat Fabrizio De Andre, Mighty Joe Rogers, Janiva Magness, Robert Plant, Ornella Vannoni (în duet cu Lucio Dalla) Robbie Robertson, Pierangelo Bertoli, Moda, Dave Alvin, Roberto Vecchioni ş.a.m.d.


  Andrei Voiculescu a povestit despre emisiunile pe care le realiza, despre relaţia cu ascultătorii, care s-a menţinut de-a lungul deceniilor (fapt confirmat şi de  unele mesaje), despre cum a descoperit muzica italiană, cum s-a reorientat spre blues şi multe altele. A vorbit puţin şi despre relaţia esenţială cu bunicul său celebru Vasile V. Voiculescu. Ne cunoaştem de peste 40 de ani, dar atâtea ore am stat foarte rar de vorbă. Cu siguranţă va reveni.


 TOP 7 a aparţinut unei soliste foarte iubite, Mihaela Runceanu. Deşi a dispărut tragic de atâţia ani, piesele ei sunt cerute constant. Pe primele locuri s-au clasat 1. De-ar fi să vii( compoziţia lui Al Vilmany), 2. Iartă (compozitor Ion Cristinoiu) 3. Fericirea are chipul tău (M. Dragomir).


Veţi auzi şi un interviu exclusiv cu Matthias Jabs, chitaristul grupului german Scorpions, difuzat în ultima oră a emisiunii.
 

Audio:


Etichete Andrei VoiculescuEuropa LiberaradioFabrizio de AndreMihaela Runceanutopinterviu exclusivMatthias JabsScorpions

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live