Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

7 Octombrie 2015
Vizualizari: 2568
Comentează add

Ediţia 679 din 3.10 2015

Invitat: Andrei Kerestely Invitat: Andrei Kerestely - Conține audio

andrei-partos

Dan Spătaru (născut pe 2 octombrie) şi Silvia Dumitrescu (născută pe 3 octombrie) au asigurat deschiderea ediţiei. Fireşte, după salutul muzical primit de la Maria Magdalena Dănăilă (aflată acum la Beijing).


Andrei Kerestely n-a mai fost în studioul emisiunii din 2003! Se poate vorbi despre un redebut. Şi a fost cu cântec. A venit pregătit, minuţios, pedant ca orice inginer de sunet care se respectă, dar CD-ul adus de acasă nu s-a potrivit cu instalaţia noastră, aşa că ne-am descurcat cu o serie de compoziţii ceva mai vechi pe care le aveam tot de la Andrei Kerestely. Născut la Bucureşti în 15.02.1971, Andrei a beneficiat de avantajul unei familii poliglote (mama fiind profesoară de limba engleză l-a învăţat de mic) şi un tată celebru Jolt Kerestely (vorbitor de limbă maghiară) care l-a adus aproape de muzică. A studiat mult în Germania, a şi lucrat acolo câţiva ani. A revenit în ţară din 1998, a lucrat cu numeroşi solişti (lista este impresionantă). Pe lângă munca de studio asigură şi sonorizări ale unor evenimente live şi are mare satisfacţie când ies bine. N-a fost un căutător de premii, dar le-a obţinut. La Festivalul Bucureşti 1990 a câştigat Premiul I cu Laura Stoica, la Mamaia 1998 a obţinut Trofeul cu „Balada timidului etern” interpretată de Gabriel Cotabiţă, în 2002 a obţinut două premii cu „ O singură noapte” cântată de Adrian Enache, iar în 2007 a luat Premiul I la „Creaţie” cu „You Took My Soul” (Luminiţa Anghel). Nu are încă un album de autor, dar a promis că va realiza cel puţin un CD. Ne-a povestit multe aspecte legate de munca de studio şi cred că ascultătorii au aflat multe date interesante.


 Agenda pop-rock
a inclus piese cu Phoenix (Invocaţie), Tothem (grup italian, care cântă o piesă Phoenix şi care a concertat la Bucureşti), Chubby Checker, Stevie Ray Vaughn, noutăţi cu Bryan Adams, John McLaughlin, The Winery Dogs.


 Top 5 Sentimental l-a avut pe Bruce Springsteen în rol principal. Primele clasate au fost 1.Born In The USA, 2. Streets Of Philadelphia, 3. Dancing In The Dark. 

Audio:


Etichete Bryan AdamsJohn McLaughlinThe Winery DogsAndrei KerestelyGabriel CotabitaLuminita AnghelDan SpataruSilvia DumitrescumuzicaliveshowradioChubby CheckerStevie Ray VaughnBruce Springsteen

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live