Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

18 Noiembrie 2012
Vizualizari: 2175
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 529 din 17 noiembrie 2012

Invitat: A.G. Weinberger Invitat: A.G. Weinberger - Conține audio

andrei-partos

                           A.G. Weinberger

O revenire dorită de prietenii emisiunii şi ai blues-ului: A. G. Weinberger. De fapt, la sugestia invitatului, e bine să folosim în loc de blues, conceptul de „rock strămoşesc”.

Au fost trei ore cu multe relatări şi comentarii. Am primit cu bucurie vestea revenirii emisiunii „Acadeaua” la TVR. Exact la ora difuzării emisiunii de faţă, se relua o ediţie pe TVR2!

A.G. ne-a povestit despre experienţa sa americană, despre cum s-a născut proiectul „Nashville Calling” (2006), despre muzicienii valoroşi care i-au fost alături, printre care chitaristul Pat Buchanan şi bateristul Tom Hambridge (care este şi producătorul discului). Am aflat că albumul a fost selecţionat la nouă categorii pentru nominalizările Premiilor Grammy. A.G. face parte acum dintre cei care votează artiştii, producţiile propuse. Din câte ştiu este singurul nostru reprezentant în acest juriu masiv de aproximativ 20.000 de specialişti din întreaga lume!

A.G. pregăteşte un album acustic în limba română intitulat „Singular”. În ediţiile viitoare veţi auzi cu siguranţă câteva extrase. La cererea ascultătorilor am auzit povestea debutului, intrarea în trupa orădeană Metropol. Au fost discuţii aprinse legate de rostul mersului la concerte al artiştilor, despre „mainstream” şi „nişe”, despre relaţia cu publicul. Au fost şi subiecte rămase nelămurite, iar din SMS-urile primite am înţeles că nu toată lumea era de acord cu opiniile expuse de invitat. A.G. a propus şi câteva piese din colecţia personală de CD-uri cu Robert Cray, John Mooney, Jimmy Vaughn (pe care A.G. l-a cunoscut personal), Stacy Mitchhart ş.a.

Ovo Music a oferit 10 invitaţii ascultătorilor fideli care şi-au dorit să fie prezenţi  la a doua ediţie a Galei organizate de Ovidiu Komornyik.

Agenda pop-rock a inclus nume ca Gordon Lightfoot, Jethro Tull, Jeff Buckley, Lobo, Bon Jovi sau Johnny Nash. Am semnalat noutăţi cu Celine Dion şi Anastacia, le-am alăturat rarităţi cu Neil Diamond, Ileana Şipoteanu, Long John Baldry, Iron Maiden sau Toto Cutugno.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


 


Etichete A.G. WeinbergerGrammy AwardsOvo MusicAcadeauablues.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live