Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

11 Martie 2015
Vizualizari: 1249
Comentează add

Ediţia 649 din 7.03.2015

Invitat: Adrian Enescu Invitat: Adrian Enescu - Conține audio

andrei-partos

Adrian Enescu

Au trecut 9 ani de la vizita precedentă a compozitorului Adrian Enescu în studioul emisiunii. Nepermis de mult. Relatic recent A & A Records a editat trei produse de mare interes: „Invisible Movies”, „Funky Synthesiser 2.0” şi „Bird In Space” (2013) toate purtând semnătura lui Adrian Enescu. Un creator aflat în permanentă căutare, mereu în pas cu actualitatea mondială.

A fost o reală plăcere (şi vă veţi convinge ascultându-l) să auzim repere din vremea adolescenţei, facultăţii, din perioada primelor grupuri în care a cântat pe scenă. Opiniile sale despre noile tendinţe, dar şi despre istoria pop-rock sunt interesante şi adesea categorice. Foarte tinerii noştri ascultători s-au bucurat să afle cât mai multe de la cel care a reprezentat mereu avangarda creaţiei româneşti. Pe Adrian Enescu îl preocupă muzica originală, populară, nealterată, îl preocupă muzica de film în continuare (a povestit cum a ajuns la acest domeniu al creaţiei muzicale), îl preocupă J.S. Bach şi descifrarea lui cu mijloacele anului 2015 ş.a.m.d. Pe lângă piese proprii a propus şi unele semnate de Dan Andrei Aldea, Richard Oschanitzky sau Bill Withers. O întâlnire cu multă substanţă care se cere continuată.


 Am avut un interviu exclusiv, acordat de Ray Wilson emisiunii noastre. O înregistrare din 3 martie. Un vocal scoţian, care va cânta la Bucureşti pe 11 mai şi va propune multe piese din repertoriul Genesis, grup din componenţa căruia a făcut parte o vreme.


 Top 5 Sentimental a fost al lui Ioan Gyuri Pascu. Primele clasate au fost 1. Ţara arde, 2. Maşina cu jazzolină, 3. Din vina instalatorului.


 N-au lipsit din emisiune piese dedicate Zilei Femeii, a mamelor din lumea-ntreagă.
 

Audio:


Etichete Adrian EnescuDan Andrei AldeaRichard OschanitzkyBill WithersinterviuexclusivRay WilsonGenesisIoan Gyuri Pascu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live