Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

16 Decembrie 2014
Vizualizari: 1705
Comentează add

Ediţia 637 din 13.12.2014

Invitat: Adrian Coco Tinca Invitat: Adrian Coco Tinca - Conține audio

andrei-partos

Adrian Coco Tinca

În prima oră am avut o întâlnire telefonică cu Ştefan Hruşcă, aflat în plin turneu de mare succes prin ţară. Se pregătea pentru întâlnirea cu bucureştenii, la Sala Palatului, unde l-a avut invitat special pe Florin Piersic (15.12.)


 Oana Georgescu a lansat la Târgul Gaudeamus două cărţi, una despre Jolt Kerestely, alta despre Alexandru Arşinel. Luni, pe 15.12 a primit „Premiul Gaudeamus” de la Forumul Muzical Român. Ne-a vorbit despre acestea şi alte proiecte la care lucrează.


 A debutat pe cont propriu Adrian Coco Tinca. La aproape 9 luni de la despărţirea de Compact are album cu propria formaţie, Trupa Coco. A prezentat întregul material inclus pe CD-ul „Învingător”. El a semnat muzica şi versurile, el este vocal şi cântă la bas, Monel Puie (keyboards), Alexandru Mihalcea (chitară solo) şi Ionuţ Micu (tobe) sunt colegii săi. Au existat şi colaborări externe. Cele 10 piese au plăcut din prima, iar autorul născut la Braşov (7 octombrie 1968) a primit numeroase felicitări din partea prietenilor emisiunii. Au fost şi piese preferate, propuse de Adrian cu Bryan Adams, Whitesnake, Gotthard sau Judas Priest. Am vorbit şi despre un eveniment apropiat, lansarea CD-ului Grup 74 (înregistrarea concertului din Piaţa Sfatului Braşov din 8.08.2014). Coco a cântat în deschidere şi s-a implicat în sonorizare. Este bun prieten cu Alexandru Albiter, este şi naşul unuia dintre copiii acestuia. Un album live care sună foarte bine va fi pus în circulaţie pe 22 decembrie la Braşov (Librăria „ Şt. O. Iosif”). Coco a evitat cu eleganţă şi discreţie subiectul Compact, chiar dacă au fost multe întrebări legate de o perioadă de peste 9 ani din viaţa lui.


 Top 5 Sentimental cu Angela Similea s-a bucurat de o participare record absolut, greu de depăşit. Primele locuri au fost ocupate de piesele 1. Să mori de dragoste rănită, 2. Să te gândeşti din când în când la mine, 3. Nu-mi lua iubirea...


 „Agenda pop-rock” a inclus piese cu Laura Stoica, Pacifica, Ted Nugent, Taylor Swift sau Evanescence.
 

Audio:


Etichete Angela SimileaAdrian Coco TincaTrupa CocoBryan AdamsWhitesnakeGotthardJudas PriestAlexandru AlbiterCompactLaura StoicaPacificaTed NugentTaylor SwiftEvanescenceJolt KerestelyOana GeorgescuAlexandru ArşinelŞtefan HruşcăFlorin Piersic

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live