Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

31 August 2016
Vizualizari: 2223
Comentează add

Ediția 726 din 27.08.2016

Invitat: Adrian Cioroianu Invitat: Adrian Cioroianu - Conține audio

andrei-partos

 

Aveți aici un nou debut în emisiune. Adrian Mihai Cioroianu (născut pe 5 ianuarie 1967 la Craiova) este diplomat, ne reprezintă acum la U.N.E.S.C.O., profesor universitar,  jurnalist, om de televiziune, fost politician, fost DJ. Legăturile cu muzica sunt strânse și diverse. Lista propusă a plăcut celor care au ascultat și au dat semne că sunt pe recepție. Printre propunerile invitatului s-au aflat piese cu Dan Spătaru, Duran Duran, Iris, Kim Carnes, Leonard Cohen, Alice Cooper, Quiet Riot, Def  Leppard sau Depeche Mode. Găsiți discuții despre istorie, despre predarea materiei în școli, despre  Margaret Thatcher, despre presa muzicală din trecut, despre Costinești, despre italo-disco... Aveți parte și de o dezbatere despre simbolistică, despre animalul care ne-ar reprezenta (zimbru, bour, dragon, cerb ș.a.). Au fost și întrebări delicate, la care invitatul a răspuns cu eleganță. Firește că am discutat și despre sport, Adrian Cioroianu fiind dedicat echipei din orașul natal, Craiova. Prin discurs, prin disponibilitate la dialog, musafirul i-a cucerit pe ascultători. Un comunicator charismatic, un tată mândru (despre viața personală am vorbit foarte puțin), autor de scenarii pentru benzi desenate și multe altele. 

Avem și un amplu interviu telefonic cu Ivan Patzaichin, care se afla la Tulcea unde se desfășura Festivalul Rowmania (ediția a 6-a). Ivan a dialogat și cu Adrian Cioroianu. Marele nostru campion a primit în dar piesa Dunărea Delta Blues cu Nuțu Olteanu!

Topul Sentimental l-a avut protagonist pe Salvatore Adamo. Primele clasate au fost piesele 1. Tombe la neige, 2. Vous permettez Monsieur, 3, La nuit. 

Agenda pop-rock și alte rubrici vă propun piese cu Yellow Dog, Michael Angelo Batio, Cesaria Evora, The Art Company, The Rolling Stones, Rush ș.a.

 

Audio:


Etichete Adrian CioroianuSalvatore AdamoYellow DogMichael Angelo BatioCesaria EvoraThe Art CompanyThe Rolling StonesIvan PatzaichinFestivalul RowmaniaDan SpătaruDuran DuranIrisKim CarnesLeonard CohenAlice CooperQuiet RiotDef LeppardDepeche Mode

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live