Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

23 Octombrie 2014
Vizualizari: 3944
Comentează add

Ediţia 629 din 18.10.2014

Invitat: Adrian Berinde

andrei-partos

  Adrian Berinde

 Au trecut 4 ani de la vizita anterioară a lui Adrian Berinde. S-a luptat cu bolile, le-a învins şi acum a revenit optimist, cu un nou album, alături de care pregăteşte un alt proiect (cu Norbert Kovacs).

 
 
 
Spre bucuria ascultătorilor a oferit multe piese de pe CD-ul „Atât de bine” care urmează să apară până la finele acestui an. O noapte a premierelor. Adrian Berinde este autorul muzicii ,a versurilor şi solistul vocal.Tot el este şi producător. La orchestraţii, la acompaniament a fost ajutat de adevăraţi profesionişti din Tg. Mureş şi Cluj. Împreună cu ei speră să realizeze şi câteva concerte de promovare. Am difuzat şi o piesă compusă de N. Kovacs pentru Tess şi A. Berinde. A surprins şi o altă primă audiţie înregistrată acum două săptămâni, „67”, care va fi figura pe cel de-al doilea proiect. Am vorbit şi despre cealaltă pasiune-ocupaţie a invitatului: pictura! Legătura cu muzica este permanentă. Mesajele entuziaste ale celor care ne-au ascultat confirmă nevoia de artişti cu atitudine, cu opinii ferme şi clare. Am ajuns la multe subiecte, datorită curiozităţii prietenilor emisiunii. De la botox la concursurile de talente, de la importanţa versurilor la rolul imaginii în promovarea unor piese, la preocupările regizorale ale lui Berinde. Când va fi gata şi cel de-al doilea proiect, Adrian Berinde va reveni, pentru că a declarat că s-a simţit bine la noi şi n-a spus-o de complezenţă.
 
Agenda pop-rock” a inclus nume ca Chuck Berry, Curtis Stigers,Bobby Day, Dolly Parton, apoi au fost premiile muzicale obţinute la diferite concursuri de ascultătorii-cititori de Facebook (cu  Phoenix, Michael Buble, Valentin Moldovan, Toto Cutugno ş.a.).
 
„Top 5 Sentimental” a aparţinut creaţiilor lui Florin Bogardo. Primele clasate au fost 1. Să nu uităm să iubim trandafirii (solist Fl. Bogardo), 2. Ani de liceu (solistă Stela Enache), 3. Tu eşti primăvara mea (solist A. Andreescu).
 
 
 
Am avut şi o mică surpriză. Un interviu scurt, dar de mare impact cu Bonnie Tyler, realizat de Iulia Radu pentru ascultătorii R.R.A. pe 13 octombrie la Sala Palatului.
 
Audio:
 

Etichete Adrian BerindeNorbert KovacsChuck BerryCurtis Stigers,Bobby DayDolly PartonPhoenixMichael BubleValentin MoldovanToto CutugnoFlorin BogardoBonnie Tylerinterviuexclusiv

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live