Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

4 Septembrie 2014
Vizualizari: 1901
Comentează add

Ediţia 622 din 30.08.2014

Invitat: A-CHORD Invitat: A-CHORD - Conține audio

andrei-partos

Trupa A-Chord

Am avut un număr mare de interviuri. Am început cu Ivan Patzaichin aflat la Tulcea, la Rowmania Fest 2014. Este sufletul şi organizatorul unui eveniment multidisciplinar aflat la cea de-a 4-a ediţie. Am vorbit cu cei care au cântat în seara de vineri pe scena de pe Faleză; Călin Pop (Celelalte Cuvinte) şi Dan Byron (byron) dar şi cu Victor Solomon, care urma să cânte duminică seara alături de colegul său Florian Stoica.


 Un alt interviu telefonic consitent a fost cel cu Mimo Obradov (timişoreanul este autor al mai multor lucrări legate de fenomenul pop-rock, iar cartea de acum „Despre rock şi după roll” merita atenţia iubitorilor de gen). Fiind vorba despre rock-ul timişorean, am încheiat dialogul cu Phoenix.


Am avut şi un debut absolut cu A-CHORD, grup nou cu intenţii frumoase. Cei patru au venit cu echipamentul necesar şi au cântat fără reţineri, tot ce le-au cerut ascultătorii. Sau tot ce ştiau, din ceea ce li s-a cerut. Andrei Şocarici (solist vocal şi chitarist este inginer, e născut pe 9.08.1985), Alexandru Bugalete (este şi el inginer, e născut în 1985, pe 1.octombrie şi practică arte marţiale, fiind basistul trupei), Ionuţ Platon (student la medicină, dar chitarist devotat, născut pe 19.12.1990) şi George Marinescu (baterist din tată-n fiu, născut pe 23.04.1989) au cântat câteva compoziţii proprii dar şi o serie de cover-uri. Veţi afla mai multe despre musafirii ediţiei ascultând tot cu mare atenţie. Important de reţinut este faptul că oamenii consideră muzica un hobby, că nu trăiesc din cântări, dar speră să progreseze şi să ajungă în tot mai multe case cu un prim album!


 Ultima oră a ediţiei a revenit grupului Black Sabbath care a adunat un număr mare de voturi şi a generat o ierarhie inedită, cu trei piese pe primul loc: Paranoid, Heaven And Hell, Iron Man.


 Veţi mai asculta piese cu A.G. Weinberger (era ziua lui), Richard Marx, BZN, Isabel Pantoja, Pasărea Rock, Led Zeppelin, Pink Floyd ş.a.

 

Audio:


Etichete Ivan PatzaichinRowmania Fest 2014Călin PopCelelalte CuvinteDan ByronbyronVictor SolomonFlorian StoicaMimo ObradovPhoenixDespre rock şi după rollA-CHORDBlack SabbathA.G. WeinbergerRichard MarxBZNIsabel PantojaPasărea RockLed ZeppelinPink Floyd

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live