Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

30 August 2015
Vizualizari: 1770
Comentează add

Din mișcarea sportivă militară INVICTUS fac parte și mulți dintre militarii români dislocați în Afganistan.

Invictus în Afganistan Invictus în Afganistan - Conține audio

ilie-pintea-kandahar

  Sursa foto: Vânătorii Posadei/facebook.com

 

Despre mișcarea Invictus știam cîte ceva cînd am ajuns în Afganistan, dar am profitat de faptul că mă aflam printre cei mai buni militari români ca să aflu mai multe despre acest proiect, iar locotenentul Gabriel Ion mi-a spus, în pauza dintre două misiuni, ce înseamnă Invictus pentru armata română.

Nu e competiție sportivă în baza militară Kandahar la care românii să nu ia parte, iar printre cei care s-au remarcat la aceste concursuri se numără și sublocotenentul Sebastian Orza, un alergător de cursă lungă ce și-a descoperit această pasiune în Afganistan.

Cei doi militari pe care tocmai i-ați ascultat revin în țară peste cîteva zile și vor raporta cu mîndrie misiune îndeplinită, după șase luni în praful Afganistanului. Despre performanțele lor sportive cu siguranță veți mai auzi, pentru că pregătesc o ștafetă națională de ziua României, dedicată sărbătorii noastre naționale.
 


Etichete kandahar 2015AfganistanInvictuslt. Gabriel Ionsublocotenent Sebastian OrzaBatalionul 33 Vânători de Munte Posadasport

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live