Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ştefan Daraban, Iaşi

30 Aprilie 2014
Vizualizari: 1048
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Roman că investiţiile străine sunt foarte importante în condiţiile în care problema locurilor de muncă este una stringentă pentru tineri.

Investitorii străini "trebuie să aibă încredere în România"

stefan-daraban-iasi

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu face apel către investitorii străini să îşi menţină interesul pentru România.

El a subliniat importanţa investiţiilor în condiţiile în care problema locurilor de muncă este una stringentă pentru tinerii români.

Traian Băsescu a fost astăzi prezent la Roman, la inaugurarea unei fabrici de componente auto, unde vor lucra într-o primă etapă 400 de persoane, urmând ca numărul angajaţilor să crească cu 1000 în următorii ani.

Fabrica va produce airbaguri pentru industria auto şi este a şasea unitate deschisă în România de grupul american, care are în total peste 3.000 de angajaţi la nivel naţional.

Potrivit paginii de internet a companiei, aceasta a avut anul trecut, la nivel mondial, vânzări de peste 17 miliarde de dolari, iar clienţii săi sunt reprezentaţi de peste 40 de producători majori de automobile.

La Roman, preşedintele Traian Băsescu a arătat că România are la dispoziţie fonduri pentru a contribui la realizarea unor investiţii capabile să creeze locuri de muncă.

"În perioada 2008-2013, guvernele României au pus la dispoziţia investitorilor stăini şi români ajutoare de stat în valoare de 770 de milioane de euro, din totalul unor investiţii de 3,1 miliarde de euro. Asta a creat condiţiile să se întâmple ceea ce vedem astăzi, că România creşte an de an exporturile inclusiv în perioada de criză.

"Din cei 770 de milioane de euro ajutoare de stat date investitorilor pentru a crea locuri de muncă şi a face investiţii, s-au consumat, s-au plătit doar 320 de milioane, ceea ce însemnă că investiţiile încă nu sunt terminate şi că potenţialul industrial al României este în creştere. Este principalul mesaj pe care vreau să vi-l dau: puteţi avea încredere în România", spune Traian Băsescu.


Etichete Traian BăsescuinvestiţiiRomanairbaginvestitori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live