Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

6 Februarie 2015
Vizualizari: 1416
Comentează add

Investitorii din Buzău se plâng de lipsa muncitorilor calificaţi în domenii precum metalurgie, construcţii de maşini sau turism.

Investitorii din Buzău se plâng de lipsa muncitorilor calificaţi

cristina-moise-buzau

Foto: Arhivă.  

Investitorii din Buzău se plâng de lipsa muncitorilor calificaţi în domenii precum metalurgie, construcţii de maşini sau turism.

Ei cer legi mai clare în ceea ce priveşte munca peste program şi egalitate pentru toţi agenţii economici privind plata taxei de distribuţie.

Douăzeci dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din judeţul Buzău aduc la cunoştinţa ministrului economiei, comerţului şi turismului cele mai frecvente probleme cu care se confruntă în activitatea lor economică.

Oamenii reclamă infrastructura de transport precară, inechitatea legislativă dintre companiile de stat şi cele private, lipsa resursei umane pentru meserii precum sudori sau prelucători prin aşchiere şi chiar falsurile din piaţă.

Toate aceste probleme au fost înscrise într-o listă ce va fi remisă astăzi ministrului Mihai Tudose.

Pe de altă parte, spune preşedintele Camerei de Comerţ Buzău, Ionel Gagu, oamenii de afaceri susţin promovarea Legii învăţământului dual, aplicată deja cu succes în Braşov.

Prin această lege, s-ar elimina din economie lipsa mesariaşilor.

"Şcoala în învăţământ dual funcţionează foarte bine în acest moment în Braşov. Lecţiile se desfăşoară după o altă structură de învăţământ, în sensul că se respectă minimal curricula de învăţământ a Ministerului Învăţământului, dar se pune accent în 80% din activitatea din timpul lor pe practică", a explicat Ionel Gagu. 


Etichete sud-estBuzăuinvestitorimuncitorimetalurgieconstrucţii de maşiniturismafaceripregătireBraşovînvătământCCBIonel Gagu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live