Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Pop

22 Mai 2018
Vizualizari: 1108
Comentează add

Investiţiile în educaţie înseamnă investiţii în societate - atrage atenţia ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb.

Investiţiile în educaţie "înseamnă investiţii în societate"

gabriel-pop

Comisarul european pentru Politica regionala, Corina Cretu (stg.), si ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb (dr.). Foto: Agerpres.

Investiţiile în educaţie înseamnă investiţii în societate - atrage atenţia ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb.

Prezentă, alături de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, la un dialog cu cetăţenii organizat la Bacău, Rovana Plumb a explicat că atragerea fondurilor europene în acest sector este o prioritate şi a dat exemplul celor două proiecte în valoare de 155 milioane de euro, lansate luna trecută prin Programul Operaţional Capital Uman.

Programul de burse, cu depunere de proiecte, se adresează atât studenţilor, cât şi celor care lucrează sau au terminat doctoratul - a precizat ministrul.


Rovana Plumb: Acordăm burse tuturor studenţilor care provin din familiile defavorizate pe o perioadă de 18 luni de zile, câte 300 de lei pe lună. De asemenea, alocăm burse doctorale şi postdoctorale pentru a menţine un înalt nivel de calificare, burse între 400 de euro şi 600 de euro pe lună pe o perioadă de un an de zile. Aceste două proiecte înseamnă un apel de 155 de milioane de euro prin care invit universităţile de stat, private, mediul de afaceri să-l acceseze ca şi proiect.

Realizator: Comisarul european Corina Creţu a subliniat, la rândul său, că aşteaptă din partea României mai multe proiecte importante la Comisia Europeană.

Ea a deplâns faptul că doar patru proiecte majore au fost depuse de România din 2014, de când ocupă funcţia de comisar al Uniunii Europene - relatează corespondentul RRA Gabriel Pop.


Etichete rovana plumbAtragerea fondurilor europene în educaţiecorina cretu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live