Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

30 Iunie 2022
Vizualizari: 323
Comentează add

Camera Deputaţilor a adoptat o lege prin care sunt încurajate investițiile pentru producerea de energie din surse regenerabile.

Investițiile în energia verde, încurajate prin lege

petruta-dinu

Foto: Arhivă.

Realizator: Parcurile fotovoltaice pot fi înființate pe suprafețe agricole mai puțin roditoare și pe terenuri amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare situate în extravilan, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților ca for decizional. Petruța Dinu are detalii.

Reporter: Inițatorii spun că, prin adoptarea acestei legi, sunt încurajate investițiile pentru producerea de energie din surse regenerabile. Contextul este unul favorabil, întrucât țara noastră are acces la fonduri europene pentru producerea de energie verde, atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și prin Fondul pentru modernizare. Legea prevede că amplasarea panourilor solare se va putea face doar pe terenuri de maximum 50 de hectare, cu randament scăzut în agricultură, cele folosite pentru pășuni, vii sau livezi sau pe terenuri amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare din extravilan. Suprafețele vor putea fi scoase din circuitul agricol temporar sau definitiv în momentul obținerii autorizației de construcție și odată plătite tarifele aferente de către beneficiar. Din aceste tarife se constituie Fondul de ameliorare a fondului funciar aflat la dispoziția Ministerului Agriculturii, respectiv Ministerului Mediului. Camera Deputaţilor este for decizional, iar proiectul merge la promulgare.


Etichete (ii)investitiienergievedreincurajare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live