Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

1 Februarie 2016
Vizualizari: 591
Comentează add

Fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru investiţii au ca prioritate creşterea calităţii şi a competitivităţii produselor agricole.

Investiţii pentru creşterea calităţii agriculturii Investiţii pentru creşterea calităţii agriculturii - Conține audio

george-nuta

Agricultura este, după cum se cunoaşte, un sector care poluează atmosfera, mediul înconjurător.

Fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru investiţii au ca prioritate creşterea calităţii şi a competitivităţii produselor agricole, pe fondul diminuării poluării mediului înconjurător.

Domnul Călin Nuţu, director în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, ne prezintă noile orientări.

Audio: Europa verde. Euranet Plus.

Călin Nuţu: Vreau să aduc în discuţie contextul real existent în acest moment, de care pot beneficia fermierii, şi anume creşterea sustenabilă. Se construieşte ca o prioritate la nivelul Uniunii Europene. O economie competitivă, verde, în care resursele sunt folosite eficient.

Reporter: Care ar fi priorităţile pentru dezvoltarea unei agriculturi ecologice prietenoase cu mediul înconjurător menite să transpună în practică politicile Uniunii Europene reieşite din documentele conferinței pe probleme de schimbări climatice desfăşurate recent la Paris?

Călin Nuţu: Capitalizarea de pe urma leadership-ului Europei în dezvoltarea de noi tehnologii verzi şi metode de producţie, introducerea unor grile de energie eficiente, dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi informarea consumatorilor, pentru ca aceştia să ia decizii bine informate şi să aplice acele norme impuse de Uniunea Europeană. E foarte importantă această componentă de informare, pentru că altfel fermierii sunt în necunoştinţă de cauză sau nu înţeleg care este rolul normelor pe care trebuie să le aplice.


Etichete Uniunea europeanacomisia europeanaeuranet pluscalin nutueconomie verdeparis

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live