Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 14 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Mai 2017
Vizualizari: 659
Comentează add

Prioritatea guvernului este de a creşte productivitatea prin invesţii în sisteme de irigaţii, infrastructură şi echipamente agricole.

Investiţii majore în sisteme de irigaţii

florin-lepadatu

 

Prioritatea guvernului este de a creşte productivitatea prin investiţii în sisteme de irigaţii, infrastructură şi echipamente agricole, spune ministrul de resort, Petre Daea.

Peste 1 miliard de euro urmează să fie investiţi prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii din România şi se vizează astfel adaptarea agriculturii la schimbările climatice şi reducerea efectelor asupra producţiei agricole.

Petre Daea: "În cadrul acestui program vor fi reabilitate obiective din 86 de amenajări de irigaţii în suprafaţă de aproximativ 2 milioane de hectare, dintre care 110 staţii de pompare de bază, 137 de staţii de repompare, 1.997 kilometri canale aducţiune, 2.885 kilometri de canale de distribuţie şi alte obiective.

Implementarea programului va asigura, firesc, noi locuri de muncă, constituind, prin perioada derulării, o sursă constantă de dezvoltare durabilă."

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a amintit că recent, Parlamentul României a adoptat legea prin care Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va furniza apă gratuit pentru irigaţii.


Etichete Irigaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live