Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Octombrie 2019
Vizualizari: 342
Comentează add

Senatorii din Comisiile juridică şi pentru învăţământ au admis propunerea legislativă privind învestirea personalului didactic din grădiniţe, şcoli şi licee cu autoritate publică.

Învestirea personalului didactic cu autoritate publică

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Senatorii din Comisiile juridică şi pentru învăţământ au admis, marţi, propunerea legislativă privind învestirea personalului didactic din grădiniţe, şcoli şi licee cu autoritate publică pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu.

Scopul iniţiativei este de a-i proteja pe profesori de agresiunile venite din partea elevilor şi a părinţilor.

Reporter Petruţa Dinu: "Iniţiatorul proiectului, senatorul PSD, Şerban Nicolae, susţine că în sistemul naţional de învăţământ se constată o lipsă de protecţie juridică a cadrelor didactice faţă de hărţuirea şi agresiunile venite din partea elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora.

El citează în expunerea de motive un studiu care arată că peste 70.000 de profesori români au fost cel puţin o dată jigniţi, ameninţaţi sau chiar loviţi de către elevi sau părinţi.

Studiul a fost făcut în 1.200 de şcoli cu un număr total de 586.000 de elevi.

Dintre aceştia, 2.400 au recunoscut că şi-au insultat sau înjurat profesorii, iar aproape 200 au mărturisit, unii dintre ei cu mândrie, că au bătut cel puţin o dată un cadru didactic.

Din forma iniţiativei legislative adoptate tacit de Camera Deputaţilor, a fost eliminată majorarea cu o treime a pedepselor prevăzute de lege pentru ameninţări, loviri sau alte violenţe cauzatoare de moarte în cazul categoriei de personal din învăţământul preuniversitar prevăzut în proiect.

Raportul adoptat de cele două comisii merge în plenul Senatului, for decizional în acest caz."


Etichete Elevişcoală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live