Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

1 Octombrie 2021
Vizualizari: 612
Comentează add

Oamenii de ştiinţă aflaţi la originea vaccinurilor anti-COVID sunt în cursa pentru a câştiga Premiul Nobel pentru Medicină.

Inventatorii vaccinurilor anti-COVID, în cursa pentru a Nobelul în medicină

cristian-bacain

 Foto: facebook/Ro Vaccinare.

Realizator: Nicoleta Turcu - Oamenii de ştiinţă aflaţi la originea vaccinurilor anti-COVID sunt în cursa pentru a câştiga Premiul Nobel pentru Medicină, dar anul acesta ar fi prea devreme susţin surse din Institutul Karolinska, Academia Suedeză, care va anunţa luni noii laureaţi. 

Reporter: Cristian Bâcâin - Printre cei văzuţi de alţi savanţi ca potenţiali câştigători ai Premiului Nobel pentru Medicină sunt cercetătoarea de origine maghiară, Katalin Karikó de la Universitatea din Pennsylvania, şi colaboratorul american Drew Weisman, care au pus bazele vaccinurilor acid ribonucleic mesager, ARNM, fabricate de Pfizer şi Moderna. ARNM a fost descoperit în 1961, dar a fost nevoie de decenii pentru ca oamenii de ştiinţă să remedieze probleme precum cele de stabilitate sau efectele inflamatorii. Pe lângă faptul că a revoluţionat lupta împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, care a ucis peste 4,7 milioane de oameni în mai puţin de doi ani, dezvoltatorii speră acum că tehnica va putea fi folosită atât la tratarea cancerului, cât şi împotriva HIV, virusul imunodeficienţei umane, care provoacă SIDA. Potrivit Reuters, Ali Mirazimi, profesor la Departamentul de Medicină al Institutului Karolinska din Suedia, se arată convins că această metodă va primi Premiul Nobel la un moment dat, dar Katalin Karikó, la 66 de ani, şi Drew Weisman, la 62, ar fi însă prea tineri pentru că - spune el - Comitetul Nobel aşteaptă de obicei ca laureaţii să ajungă la 80 de ani.


Etichete (ii)covidcursanobelvaccinuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live