Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

6 Martie 2022
Vizualizari: 1146
Comentează add

Situația de securitate este în continuare instabilă în Ucraina, și atacurile armatei ruse au început să vizeze obiective din orașe aflate la mai bine de 200 de km de Kiev.

Invazia Rusiei în Ucraina, a 11-a zi. Un aeroport și o biserică, distruse

ilie-pintea

Armata rusă a bombardat ţinte civile în localitatea Jîtomîr. Foto: Ilie Pintea.

AUDIO: reportaj.

Situația de securitate este în continuare instabilă în Ucraina, și atacurile armatei ruse au început să vizeze obiective din orașe aflate la mai bine de 200 de kilometri de capitala Kiev.

Opt rachete au lovit astăzi aeroportul de la Vinița, care a fost complet distrus, iar la Bobrik, în regiunea Kievului, o biserică ortodoxă a fost distrusă într-un bombardament.

La aceste atacuri se adaugă cel de vineri seara, cînd o școală din Jitomir a fost lovită într-un raid aerian, asta după ce două bombe au căzut într-un cartier din oraș la începutul acestei săptămîni, ucigînd trei persoane și rănind alte șase.

O aripă a spitalului a fost grav avariată și mai bine de zece case au fost distruse, iar lovirea unor obiective civile ca acestea a făcut autoritățile din Ucraina să ceară și mai mult securizarea spațiului aerian al țării.

Între timp, oamenii continuă să se organizeze pentru a se alătura efortului de război, în fiecare localitate fiind constituite brigăzi de apărare.

Comandantul militar al regiunii Jitomir, Serhiy Suhomlyn, mi-a arătat un fragment din bomba care a distrus școala din orașul său și a declarat pentru Radio România Actualități că oamenii sunt gata să se apere și să reziste, dar au nevoie mai mult de sprijin military decît de ajutor umanitar.

El a precizat că vestele antiglonț și căștile de protecție sunt mai importante acum decît hrana și medicamentele, pentru că numărul celor care se alătură forțelor armate crește de la o zi la alta.


Zilele următoare nu se anunță mai liniștite, mai ales după anunțul ministerului rus al apărării, care vorbea despre o serie de lovituri care ar urma să vizeze obiectivele industriale care lucrează pentru industria de apărare a Ucrainei.

(RS)


Etichete exclusiv radioucrainaatacurikievvinitaaeroportbombardamentspatiul aerianjitomirbobrik(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live