Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2021
Vizualizari: 309
Comentează add

Până la sfârşitul lunii, Ministerul Educaţiei ar urma să decidă dacă în semestrul al doilea, care începe la 8 februarie, copiii vor fi prezenţi fizic în şcoli.

Învăţământ preuniversitar reluat online, după vacanţa de iarnă

radiojurnal

 

Elevii din învăţământul preuniversitar au reluat, de ieri, cursurile tot online, după vacanţa de iarnă. Până la sfârşitul lunii, Ministerul Educaţiei ar urma să decidă dacă în semestrul al doilea, care începe la 8 februarie, copiii vor fi prezenţi fizic în şcoli.

Un sondaj de opinie prezentat ieri de organizaţia World Vision România arată că 88% dintre elevi îşi doresc întoarcerea la şcoală şi 84% dintre cadrele didactice consideră că şcoala este pregătită să se redeschidă cu respectarea normelor sanitare.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat ieri, la Radio România Actualităţi, că factorul decisiv în reluarea cursurilor grădiniţelor şi şcolilor în format fizic este rata de infectare la mia de locuitori din fiecare localitate în parte.


Sorin Cîmpeanu: La finalul lunii ianuarie, cea de-a treia decadă, va trebui să luăm o decizie pe care să o anunţăm cu o săptămână înainte de data planificată pentru debutul semestrului II. Nu vom exclude absolut niciun scenariu.

Sorin Cîmpeanu şi-a exprimat speranţa că o mare parte dintre cei 340.000 de angajaţi din educaţie va opta pentru vaccinare; ei au termen până vineri să îşi exprime opţiunea.


Etichete învățământ preuniversitarcursuri online

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live