Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iulie 2021
Vizualizari: 326
Comentează add

La două zile de la inundaţiile din Munţii Apuseni, fenomenele meteo extreme şi-au făcut, din nou, apariția în judeţul Alba.

Inundaţiile din Munţii Apuseni

radiojurnal

Arhivă Foto: ISU Alba.

La două zile de la inundaţiile din Munţii Apuseni, când mai multe gospodării au fost grav afectate, fenomenele meteo extreme şi-au făcut, din nou, apariția în judeţul Alba.

Zeci de localnici din satul Dăroaia au fost evacuaţi din calea apelor. Pentru a sprijini populaţia, în zonă se află pompieri, poliţişti şi militari.


Reporter: Andreea Bogdan - În această după-masă, cele mai mari probleme au fost la Bistra, unde Drumul Național 75 a fost blocat din cauza apei adunate pe carosabil. Se circulă acum pe o singură bandă de circulație alternativ. Probleme au fost și pe Drumul Național 74 - Dealu Mare, după ce un copac s-a prăbușit pe șosea. Viitura a intrat în mai multe gospodării, iar pompierii au intervenit pentru a salva populația aflată în pericol. O misiune de salvare a fost în statul Păștești, în comuna Bistra: o femeie cu doi copii au fost evacuați de urgență după ce apa a atins în interiorul locuinței aproximativ un metru. 50 de persoane din localitatea Dăroaia, comuna Roșia Montană, au fost evacuate de către polițiști și reprezentanții administrației locale. Evacuarea a avut rol preventiv, având în vedere precipitațiile abundente. Persoanele evacuate vor fi cazate la căminul cultural din Roșia Montană. În sprijinul acestora, Crucea Roșie Română - Filiala Alba se deplasează acum în teritoriu cu paturi de campanie, saci de dormit, perne, lenjerii de pat și cantități importante de apă. În misiune, în urma avertizării de fenomene meteo extreme, sunt pompieri din Alba, jandarmi, polițiști, militari ai MApN, precum și autoritățile locale. Tot astăzi, premierul României, Florin Cîțu, a aprobat o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență care prevede acordarea unor ajutoare de strictă necesitate pentru localitățile afectate în urmă cu câteva zile. Este vorba despre Ocoliș, Câmpeni, Sohodol și Roșia Montană. Cei afectați vor primi motorină, construcții modulare complete, paturi, apă și conserve. De asemenea, au fost promise și ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie avariată.


Realizator: Ploile au provocat probleme şi în judeţul Neamţ, unde a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor în cazul unui grup de copii aflaţi în zona Cascadei Duruitoarea. Şi în Harghita, pompierii voluntari din Topliţa au intervenit pentru devierea apei scurse de pe versanţi în urma unei ploi torenţiale, pentru a nu inunda Drumul Naţional 15.

 

Etichete inundaţiialba(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live