Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

20 Iunie 2016
Vizualizari: 1212
Comentează add

Ploile din seara trecută au provocat inundații masive în Valea Jiului, unde pompierii au intervenit pe tot parcursul nopții pentru limitarea urmărilor acestora.

Inundații masive în Valea Jiului

ilie-pintea

Ploile din seara trecută au provocat inundații masive în Valea Jiului, unde pompierii au intervenit pe tot parcursul nopții pentru limitarea urmărilor acestora. Foto: Ilie Pintea.

Ploile din seara trecută au provocat inundații masive în Valea Jiului, unde pompierii au intervenit pe tot parcursul nopții pentru limitarea urmărilor acestora. Furtuna violentă a afectat întreaga Vale a Jiului, sute de locuințe fiind inundate, iar drumurle și calea ferată au fost colmatate pentru mai multe ore.

La Petroșani, cel mai grav afectat a fost cartierul Aeroport, care se inundă la fiecare ploaie puternică din cauza poziției deficitare. Rețelele de canalizare nu au putut face față debitului precipitațiilor, iar echipele ISU au intervenit cu bărcile pneumatice pentru evacuarea sinistraților, pentru că apa avea un metru în zonă. La fața locului s-au deplasat și echipele Apa Serv Petroșani, care au acționat pentru decolmatarea rețelelor de canalizare. Totodată, se intervine la stațiile de tratare și captare a apei, pentru asigurarea parametrilor optimi în frunizarea apei potabile.

La Lupeni, inundațiile au afectat peste o sută de gospodării, iar DN 66A care face legătura între Lupeni și Uricani a fost blocat pentru mai multe ore, din cauza apei care ajungea pe alocuri până la un metru și jumătate.Primarul  municipiului Lupeni, Cristian Resmeriţă, a cerut ajutorul  secretarului de Stat în MAI, Raed Arafad, iar în zona calamitată au fost mobilizate echipe de intervenție  ale ISU Hunedoara, Alba şi Gorj.

Și la Uricani, în vestul Văii Jiului, inundațiile au afectat aproape o sută de gospodării, în zona Valea de Brazi și Cîmpu lui Neag, iar pe DN 66A nu s-a putut circula timp de câteva ore din cauza apei de pe carosabil. Inundații au fost și la Vulcan dar și la Petrila, unde mai multe pâraie și-au ieșit din matcă, inundând terenuri agricole, case și drumuri. La Baru Mare, sute de hectare de culturi agricole au fost compromise, pentru că inundațiile au fost precedate de o grindină de proporții neobișnuite.

Pe DN 66, circulația a fost întreruptă temporar din cauza aluviunilor și a torenților de pe versanți, în zona Merișor, iar la intrarea în Defileul Jiului autoturismele nu au mai putut înainta pentru aproape o oră din cauza apei de pe carosabil. Și traficul feroviar pe relația Petroșani-Târgu Jiu a fost întrerupt aseară, după ce un copac doborât de furtună a căzut pe calea ferată.

Până la această oră nu există încă un bilanț oficial al pagubelor înregistrare. O comisie de la prefectura județului Hunedoara e așteptată astăzi în Valea Jiului pentru a evalua situația din teren. Între timp, echipele de intervenție ale ISU Hunedoara continuă să fie prezente în localitățiel afectate, pentru evacuarea apei din casele oamenilor.


Etichete ploivalea jiuluiinundatiipompieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live