Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

19 Mai 2019
Vizualizari: 480
Comentează add

Apele au intrat din nou în curţile şi în casele oamenilor, în nordul Moldovei, zonă aflată până în această dimineaţă sub cod galben de precipitaţii abundente.

Inundaţii în nordul Moldovei

gina-poenaru-botosani

Arhivă Foto ISU

Apele au intrat din nou în curţile şi în casele oamenilor, în nordul Moldovei, zonă aflată până în această dimineaţă sub cod galben de precipitaţii abundente.

Cele mai multe probleme au fost în judeţele Botoşani, Suceava şi Bacău, unde ploile torenţiale şi furtunile au inundat străzile şi au doborât arbori şi stâlpi de electricitate.

În Botoşani, locuitorii au fost avertizaţi, pentru prima dată, prin sistemul RO-ALERT, cu privire la apariţia unor fenomene periculoase, iar pompieri şi echipaje SMURD caută o femeie de 69 de ani din satul Bâznoasa, care a dispărut de ieri.

Sătenii cred că femeia a fost luată de viitură, pentru că prin spatele locuinţei trece un pârâu. Căutările au fost reluate în urmă cu aproximativ o oră.

Relatează corespondenta Radio România Actualităţi, Gina Poenaru.


Reporter: Mai multe localități din județul Botoșani s-au aflat timp de o oră sub incidența unui cod portocaliu de furtuni, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis primul mesajul RO-ALERT pentru populație, prin care a fost sfătuită să ia măsuri de adăpostire, să nu staționeze sub arbori și rețele electrice și să conducă prudent.

Vijeliile au doborât doi arbori căzuți pe carosabil la Negreni, Ştiubieni și la ieșirea din Botoșani spre Dorohoi, dar și mai mulți stâlpi care susțineau cablurile electrice în localitatea Lișna, comuna Suharău.

Pompierii au mai intervenit pentru degajarea carosabilului și în localitatea Dumeni, comuna George Enescu, acolo unde trei stâlpi de telefonie au căzut pe șosea.

Ploile torențiale au inundat în mai puțin de o oră și patru gospodării de pe raza localității Iacobeni, din comuna Dângeni.


Etichete Inundaţii în nordul Moldoveicod galbenbotosani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live