Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

19 Aprilie 2014
Vizualizari: 1453
Comentează add

Localnicii din Movileni au primit sâmbata sticle cu apa potabila furnizata cu sprijinul Consiliului Judetean Olt.

Inundații în mai multe localități din județul Olt

laura-stoican-olt

Foto: Arhivă.

Echipe de pompieri si jandarmi intervin în mai multe localitati din judet pentru evacuarea apei din casele si gospodariile inundate astazi, din cauza ploilor abundente.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, Cornel Gogolan, cele mai multe gospodarii inundate sunt în localitatile Serbanesti si Movileni, dar sunt si alte localitati din judet afectate de inundatii.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei la Slatina, unde apa a intrat într-o casa, la o casa din orasul Scornicesti, la o casa din comuna Perieti si în comunele Serbanesti si Movileni, la gospodarii si anexe gospodaresti inundate, a spus Cornel Gogolan.

Primarul orasului Potcoava, Emanuel Enachioaia, a declarat ca în oras sunt inundate aproximativ 130 de curti din cauza precipitatiilor abundente si a iesirii din matca a pârâului Plapcea si a afluentilor acestuia, dar deocamdata nu sunt case inundate si se intervine cu voluntari si motopompe pentru evacuarea apei din gospodarii.

La Serbanesti si Movileni, pompierii, cu sprijinul jandarmilor si al localnicilor intervin în continuare pentru supraînaltarea unor diguri ale pârâului Dorofei.

Zeci de gospodării afectate de inundați în Movileni

Localnicii din Movileni au primit sâmbata sticle cu apa potabila furnizata cu sprijinul Consiliului Judetean Olt.

Potrivit ultimei situatii privind zonele afectate de inundatii, în comuna Movileni sunt inundate 65 de anexe gospodaresti, 10 podete, 50 hectare teren arabil, 100 hectare pasuni si 10 hectare padure, în comuna Serbanesti sunt inundate 75 de curti si gradini si 650 hectare teren arabil, la Schitu sunt inundate curti si gradini si 25 hectare teren arabil, în Valea Mare sunt 75 hectare teren arabil inundate.

Potrivit prefectului judetului Olt, Silviu Neacsu, în comuna Icona, unde este risc de depasire a cotelor de pericol pe râul Vedea si pompierii sunt în teren pentru monitorizarea situatiei.

Prefectul a mentionat ca se urmareste sa se intervina mai ales pentru a preveni inundatii la locuinte.

Silviu Neacsu a mentionat ca în fiecare localitate unde au fost semnalate inundatii sunt prezenti reprezentanti de la ISU sau de la serviciile voluntare pentru situatii de urgenta pentru monitorizare si interventie.


Etichete Știri SudinundațiiOltPotcoavagospodăriiISUSerbanestiMovileniSlatina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live