Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

14 Mai 2021
Vizualizari: 541
Comentează add

Hidrologii menţin până la prânz codul portocaliu pentru două bazine din județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

Inundații în județul Satu Mare

sergiu-podina

FOTO: Arhivă/ ISU

În continuare este pericol de inundații în județul Satu Mare. Hidrologii menţin până la prânz codul portocaliu pentru două bazine din județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

Angajații de la Apele Române intervin pentru limitarea efectelor produse de inundații pe râurile Maria și Cerna, afluenți ai râului Crasna, care se propagă în prezent în aval pe râul Crasna.

Pagube însemnate au fost înregistrate în mai multe localități din județul Satu Mare.

Peste 100 de gospodării au fost afectate, iar aproape 150 de oameni au fost evacuați din case, fiind nevoie să se intervină cu bărci de salvare.


-: Mi-a intrat apa în casă. Dimineaţă la 6:00 deja a fost apa...


-: M-am trezit dimineaţa la 6:00 fără un sfert, că intră apa, vine apa, am început şi am scos afară actele prima dată, pe urmă ce am putut. Totul s-a dus.


-: Casa nu de mult am renovat-o şi acum am rămas fără. Acolo nu se mai poate locui.


Reporter: La fața locului s-a deplasat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a analiza situația generată de inundații.


Tánczos Barna: În acest loc nu s-a mai constatat niciodată un debit atât de mare: 70 de litri în timpul nopții, într-o perioadă în care lumea stă în casă și doarme, este un pericol uriaș, sunt peste 800 de animale moarte, sunt peste 1.000 izolate, gospodării infectate, este practic o minune că nu avem pierderi de vieți omenești.


Reporter: Persoanele evacuate s-au adăpostit în căminele culturale sau la rude ori prieteni, prefectul județului Satu Mare susținând că acestora le sunt asigurat toate condițiile necesare până când se pot găsi soluții pentru ca aceștia să se reîntoarcă, acolo unde este posibil, în propriile locuințe.


Etichete inundatiisatu mareisu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live