Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

24 Octombrie 2019
Vizualizari: 1044
Comentează add

Inundaţii în Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   

Mai multe departamente de pe costa mediteraneană a Franţei sunt sub ape, după ploile abundente şi furtunile din ultimele zile.

Sate şi oraşe inundate, alunecări de teren, mii de locuinţe şi clădiri avariate, maşini luate de viituri, porţiuni de autostrăzi şi şosele acoperite de ape sau blocate de arbori doborâţi, pagube imense de la Pirineii Orientali până pe Coasta de Azur.

În unele zone, a plouat în 48 de ore cât pentru 3 luni, cele mai importante cantităţi de apă fiind înregistrate în partea a doua a zilei de ieri.

Peste o mie de persoane au fost evacuate din casele lor sau din campinguri turistice, unde se aflau în vacanţă, multe dintre ele salvate cu ajutorul bărcilor şi elicopterelor. O femeie se află în stare gravă, la spital, după ce a fost scoasă in extremis din apă. Societatea de căi ferate a anunţat că niciun tren de mare viteză nu va mai circula în zona lovită de intemperii până pe 4 noiembrie, pentru că şinele au fost serios avariate.

Meteo France a ridicat, azi-noapte, codul portocaliu pentru o parte din zona afectată de vremea severă, însă 4 departamente mediteraneene mai rămân sub avertizare în prima parte a zilei de astăzi. Mii de pompieri au fost mobilizaţi pentru a salva persoanele sinistrate şi a ajuta la îndepărtarea efectelor catastrofei.

 


Etichete inundatiiFranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live