Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

30 Iunie 2018
Vizualizari: 639
Comentează add

O femeie de 81 de ani din satul Zlătunoaia, comuna Lunca, a fost surprinsă de tavanul locuinței care a cedat din cauza infiltrațiilor generate de ploile abundente.

Inundații în Botoșani

gina-poenaru-botosani

In cursul dimineții, o femeie de 81 de ani din satul Zlătunoaia, comuna Lunca, a fost surprinsă de tavanul locuinței care a cedat din cauza infiltrațiilor generate de ploile abundente.

Pompierii botoșăneni au raspuns cu promptitudine solicitării rudelor, in vederea recuperării  acesteia, însă din nefericire, bătrâna nu a putut fi salvata.

In zona nu au fost înregistrate situatii care sa impună evacuarea preventiva a localnicilor.

22 de persoane dintre care 9 copii, au fost evacuate de pompieri botoșăneni din calea apelor, în cursul zilei de astăzi.

Actiunile de salvare s-au derulat in Bălușeni ( o persoana), Copălău ( 4 adulți si 3 copii) si Coșula (6 adulti si 8 copii).

Toate persoanele evacuate vor locui la rude pana cand se vor întoarce acasă. Totodată, 132 de pompieri militari si voluntari au intervenit pentru evacuarea apei din 46 de case, anexe gospodărești, becuri si subsoluri si inlaturarea a doi copaci.

Intervențiile s-au desfășurat în 22 de localități din 16 unitati administrativ teritoriale. La această oră, se executa misiuni de inlaturare a efectelor generate de ploile abundente în Coșula, Săveni, municipiul Botoșani.

Opt echipe din cadrul ISU Botosani sunt in teren pentru monitorizarea cursurilor râurilor care se afla sub incidența codurilor de inundații.


Etichete inundatiipompieribotosanievacuare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live