Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! (Continuare) Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

31 Iulie 2011
Vizualizari: 2842
Comentează add

Mai multe gospodării, străzi şi terenuri agricole din judeţul Arad au fost inundate în cursul zilei de sâmbătă, cel mai afectat fiind oraşul Pancota, unde pârâul Valea Sodom - Bighiu a ieşit din matcă.

Inundaţii în Arad Inundaţii în Arad - Conține galerie foto

Străzile Libertăţii, Vasile Goldiş, Tudor Vladimirescu, Eroilor, Crişului şi Traian din oraşul Pancota au fost acoperite de o lamă de apă de mai mulţi centimetri.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Secţiei de Pompieri Ineu cu motopompe pentru evacuarea apei din case, pivniţe şi grădinile oamenilor care au fost sprijiniţi de voluntari din  Pancotă.

Comercianţii aflaţi în piaţa din Pancota, cea mai mare din zonă, au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor, apa ajungând aproape până la nivelul meselor. Din cauza că le-au fost inundate gospodăriile, oamenii din Pancota au fost nevoiţi să-şi mute animalele în zone care nu au fost afectate de inundaţii. Totodată, pentru a se proteja de apa, oamenii au pus saci cu nisip în jurul caselor.

De asemenea, pompierii au mai intervenit la câteva solicitări izolate şi în câteva localităţi din judeţul Arad, la Sebis unde secţia de Pompieri a intervenit pe două străzi pentru decolmatarea podeţelor, facilitându-se astfel scurgerea apelor care intraseră deja în curţile oamenilor şi ameninţau să le inunde casele.

În staţiunea Moneasa s-a intervenit pentru evacuarea apei care s-a adunat pe stradă în faţa bisericii din localitate. Totodată, la Lipova, la ieşirea din oraş, apele au inundat DN 7 pe o suprafaţa de aproximativ 80 de metri pătraţi.

Pentru evacuarea apei a intervenit Secţia de Pompieri Barzava şi  SVSU Lipova. Pompierii au intervenit şi la Hălmagiu, unde a fost inundată o curte pe strada Primăriei. În localitatea Buhani, apele au intrat în cinci curţi, iar la faţă locului s-au deplasat pompierii din Dezna.
 
 În continuare, forţele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Vasile Goldis" al judeţului Arad, precum şi Serviciile Voluntare sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o va impune, că urmare a atenţionării hidrologice emise care prognozează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie cu efect de inundaţii locale pe unele râuri din bazinul inferior al Mureşului (Lipova) şi pe unele râuri mici din bazinul mijlociu şi inferior al Crişului Alb (Sebiş, Moneasa).


Etichete inundaţiiAradMoneasa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live