Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

15 Iunie 2019
Vizualizari: 415
Comentează add

Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei ar putea include acoperirea pagubelor produse de furtuni.

Introducerea riscului de furtuni în polița de asigurare obligatorie

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Până la sfârşitul anului, poliţa de asigurare obligatorie a locuinţei ar putea include acoperirea unui nou risc, cel al pagubelor produse de furtuni, conform reprezentanţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În prezent, asigurarea obligatorie acoperă trei riscuri asociate catastrofelor naturale: cele de cutremur, de inundaţii şi de alunecări de teren. Detalii aflăm de la Iulian Olescu:


Reporter: ASF lucrează la detaliile tehnice legate de noua modificare aflată deja în procedură de dezbatere parlamentară - a precizat vicepreședintele Autorității, Cristian Roșu.

Acesta spune că introducerea noului risc nu va avea un impact asupra prețului poliției obligatorii de asigurare a locuințelor, dar că va contribui la creșterea semnificativă a gradului de acoperire al acestei asigurări, situat în prezent la 20 - 21%.


Cristian Roșu: În urma tuturor evenimentelor climaterice care au avut loc în ultima perioadă și având în vedere mutațiile care au loc la nivel climateric în România am considerat că introducerea riscului de furtun este un element de siguranță suplimentară pentru posesorii de astfel de poliție.

Prețurile vor rămâne tot 10 euro şi 20 de euro, în funcţie de tipul de clădire, iar acoperirile vor fi tot la nivel de 10.000 de euro, 20.000 de euro, tot în funcţie de tipurile de construcţie. Noi nu facem decât să punem în acord toate detaliile tehnice vizavi de posibilitatea ca această inițiativă să devină nu numai lege, dar și operabilă.

Ea urmează un parcurs legislativ parlamentar şi probabil că undeva până la sfârşitul anului acesta va putea să fie operaţională.


Reporter: Cristian Roșu spune că dublarea practic a gradului de acoperire al asigurării obligatorii a locuințelor se va produce pe fondul conștientizării de către populație a faptului că deținerea unei astfel de poliție poate ajuta la acoperirea unei părți importante din pagubele produse de dezastrele naturale.


Etichete polita de asigurarelocuintaasfcatastrofe naturalefurtunicristian rosu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live