Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 560
Comentează add

Social-democraţii au decis ca nu mai pot aştepta pâna la CEx-ul de la Iaşi de la sfârsitul lunii pentru a rezolva disputele din partid.

Întrevedere a liderilor PSD

radiojurnal

Foto: PSD.ro

Mai mulţi lideri social-democraţi discută la această oră în biroul preşedintelui, Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor.

Printre aceştia se află ministrul apărării, Mihai Fifor, fostul ministru al justiţiei, Florin Iordache, vicepreşedintele Gabriel Vlase şi secretarul general al partidului, Marian Neaşcu.

Întrevederea are loc înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va începe la ora 16:00 şi, potrivit surselor noastre, se discută despre o eventuală înlocuire a premierului Mihai Tudose, dacă acesta nu renunţă la conflictul pe care îl are cu ministrul de interne, Carmen Dan - ne-a transmis redactorul nostru, Alexandra Cristea.

Aşadar, social-democraţii au decis ca nu mai pot aştepta pâna la CEx-ul de la Iaşi de la sfârsitul lunii pentru a rezolva disputele din partid.

Petruţa Dinu cu o sinteză a opiniilor exprimate de reprezentanţi la vârf ai  PSD:

Reporter: Unul dintre liderii PSD care a considerat că nu se poate aştepta până la Comitetul Executiv programat la sfârşitul lunii, la Iaşi, şi care a solicitat convocarea unei reuniuni de urgenţă este vicepreşedintele social-democrat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a scris pe o reţea de socializare că atât premierul Mihai Tudose, cât şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, au greşit.

Gabriela Firea le-a cerut celor doi politicieni să găsească o cale de colaborare şi să îşi asume cât mai urgent eventual în scris principiile acestei colaborări.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, pledează pentru o soluţie de înţelepciune şi maturitate pentru a putea funcţiona mai departe acest guvern.

El a notat că în şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv trebuie să se decidă cine pleacă, premierul Mihai Tudose sau ministrul de interne Carmen.

Dintre opiniile exprimate în spaţiul public de lideri ai PSD, reţinem şi poziţia tranşantă pe care au avut-o deputatul Cătălin Rădulescu şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care au cerut retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose.

De cealaltă parte, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că o eventuală retragere a sprijinului politici pentru actualul guvern ar reprezenta un act de sinucidere politică.


Etichete Întrevedere a liderilor PSDcexliviu dragneamihai tudoseguverngabriela fireaiasimarian neacsucarmen dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live